Splitski Jadran je na koncu slavio uvjerljivo, pa onda i očekivano protiv kotorskog Primorca. Završilo je 4 gola razlike (16:12), iako sumnjamo da su obojica trenera, a posebno trener pobjednika Jure Marelja oduševljeni brojem primljenih pogodaka. Ukupna brojka od 28 postignutih golova donekle odgovara konstataciji da se igralo s dosta ‘neobvezujućom obranom’.

Splićani su vodili cijelim tijekom susreta, ali valja istaknuti i da je Primorac uspijevao u drugoj četvrtini dvaput izjednačavati (4:4 i 5:5). U trećoj dionici je Jadran ostvario najveću prednost, 11:6. Tu su se možda Splićani samo malo prevarili, pomislili da je utakmica riješena. S druge strane Primorac nije odustajao, malo po malo smanjivao zaostatak (12:10 na kraju treće četvrtine), da bi onda sredinom zadnje dionice dobili slutnju drame. Kotorani su naime preko Gardaševića i Draškovića uspjeli poravnati, 12:12! Do kraja su ostale malo više od 4 minute i to je bio znak za ‘opću opasnost’ u Jadranu.

Tada se vidjelo kako jadranaši reagiraju u takvim situacijama. Zaključana vlastita mreža, a četiri puta probijena mreža Primorca – Marinić Kragić dvaput, te po jednom Tomasović i Butić za konačnih 16:12. Prvo ime utakmice bio je šesterostruki strijelac Jerko Marinić Kragić. (HVS)