U Splitu je održan ždrijeb skupina 35. Europskog vaterpolskog prvenstva koje će se održati od 27. kolovoza do 10. rujna 2022. u Spaladium Areni u Splitu. Hrvatsku je, kada govorimo o muškom dijelu ždrijeba dopala u biti najteža skupina. Naime, uz Grčku s kojom smo i u skupini na Svjetskom prvenstvu ovog ljeta u Mađarskoj, ‘društvo’ nam radi i nimalo bezazlena Francuska. Momčad čiju okosnicu čine igrači Marseillea, izvrsnog kluba-sudionika Final 8 Lige prvaka, te sastav koji dolazi iz zemlje domaćina Olimpijskih igara u Parizu 2024., te koja u sve sportove, pa tako i u vaterpolo ulaže u zadnje vrijeme silan trud, energiju, pa jasno i novac.

– Sigurno najteža skupina, budući da imamo Grčku, olimpijskog viceprvaka i Francusku koja je prije dva mjeseca pobijedila jednu Španjolsku i to s tri razlike – iz Splita će izbornik Barakuda, Ivica Tucak uz dodatak.

– Vjerujem da smo mi ipak sigurno kvalitetnija momčad od Francuske, uz dužno poštovanje prema njima. Uvijek smo ih dobivali i ništa, cilj je svakako prvo mjesto u B skupini.

Podsjetimo, sustav natjecanja je isti kao na ranijim europskim prvenstvima. Dakle, prvoplasirani u skupini ide izravno u četvrtfinale, dok drugi i teći razigravaju u osmini finala. Drugi i trećeplasirani iz B skupine razigrava s D skupinom. Prvoplasirani pak u četvrtfinalu čeka boljeg iz dvoboja A3-C2.  S prvim mjestom u skupini, Barakude bi si doista bitno olakšale put do samog polufinala Europskog prvenstva. (HVS.HR)

Skupina A

1. Italija

2. Gruzija

3. Slovačka

4. Crna Gora

Skupina B

1. Grčka

2. Malta

3. Francuska

4. Hrvatska

Skupina C

1. Rumunjska

2. Njemačka

3. Španjolska

4. Nizozemska

Skupina D

1. Srbija

2. Mađarska

3. Izrael

4. Slovenija