Pred nama je velika završnica. Veliki finale klupske vaterpolske sezone u Hrvatskoj. Za titulu prvaka bore se splitski Jadran i dubrovački Jug Adriatic Osiguranje. Prvi čin ove drame u potencijalno pet činova odvit će se na Poljudu u nedjelju s početkom u 18 sati uz prijenos na drugom programu HTV-a. Poklopit će se to s drugim poluvremenom nogometne utakmice Rijeka – Hajduk, ali tako se vaterpolo uklopio u programsku shemu HTV-a, nije bio druge… (SD)

Uglavnom, sada je ono bitno. Nije da ni ove dosadašnje utakmice nisu bile vrijedne, pogotovo finale Kupa koje je pripalo jadranašima. No, nekako je sve vodilo prema ovome, prema velikom finalu. I ni u jednom trenutku nije bilo sumnje da bi im se netko mogao umiješati u borbu, igrači Mile Smodlake na splitskoj strani i Vjekoslava Kobešćaka na drugoj za nekoliko su klasa ispred ostatka hrvatske lige.

– Mi smo spremni i jedva čekamo početak ovog obračuna. Prva je utakmica iznimno važna jer onome tko pobijedi daje samopouzdanje, može igrati opuštenije. Nadam se i vjerujem da ćemo mi biti ti koji će otvoriti finale pobjedom – kazao je Dean Savičević, sportski direktor Jadrana, domaćina ovog prvog dvoboja. Jadran je zahvaljujući prvom mjestu u prvenstvu nakon dva ligaška kruga dobio taj privilegij da otvara finalnu seriju.

Prva, treća i eventualna peta utakmica igrat će se u Splitu, druga i četvrta u Dubrovniku.