Pred vaterpolistima Jadrana je treći turnir Regionalne lige u Šibeniku. Već danas na rasporedu je utakmica protiv Jadrana iz Herceg Novog, potom sutra, u petak, veliki hrvatski derbi protiv Jug Adriatic osiguranja, a potom u nedjeljnoj “matineji” u 11.45 nas čeka okršaj protiv Primorca.

– U biti, mi imamo sve tri jake, kako se kaže ozbiljne utakmice – naglašava jedan od stožernih igrača Jadrana, reprezentativac Jerko Marinić Kragić koji će se sa suigračima u Šibeniku sučeliti osim jugašima, jednako tako i Novljanima, te Kotoranima.

– Sve tri utakmice su nama pravi test u ovom trenutku, s novim trenerom, novim sistemom. Neka nova priča. Vjetar puše u tom smjeru da budemo bolji iz utakmice u utakmicu. Vjerujem da to možemo.

Mi pak vjerujemo da je Jadran bolji od oba crnogorska sastava, ali ‘sudar’ s Dubrovčanima je ono što će plijeniti pozornost.

– Ne možemo, a mi niti ne smijemo podcijeniti obje crnogorske momčadi također. Jadran iz Herceg Novog čine okosnicu onih momaka koji su nedavno bili na pripremama crnogorske reprezentacije u Zagrebu, kada smo odigrali i jednu prijateljsku utakmicu. Oni imaju svoj sistem, mi nikako ne smijemo ući u njihov ritam, ali vjerujem u dvije pobjede protiv njih. A Jug… Što ćemo govoriti, Jug je zasad nama neka crna mačka. Nismo uspjeli pronaći rješenje protiv njih, ali opet imamo novog trenera, novi sistem kako sam rekao i vjerujem da će to nešto drukčije izgledati. Kako od ove prve utakmice s njima, tako i kasnije. Ne mogu najavljivati neke pobjede nad njima jer bi to bilo suludo, ali vjerujem da možete očekivati jednog jakog, čvrstog i motiviranog Jadrana.

 

Turniri Premier lige na Arena Sport TV

Četvrtak, 19. siječnja

(19.00) Jadran Split – Jadran (HN), Arena Sport 1

(20.30) Crvena zvezda – Mladost, Arena Sport 2

(20.45) Solaris – Primorac, Arena Sport 1

Petak, 20. siječnja

(17.00) Partizan – Mladost, Arena Sport 2

(19.00) Jadran (HN) – Solaris, Arena Sport 2

(20.30) Novi Beograd – Radnički, Arena Sport 5

(20.45) Jug Adriatic osiguranje – Jadran Split, Arena Sport 2

Subota, 21. siječnja

(11.30) Mladost – Radnički, Arena Sport 1

(13.15) Jadran (HN) – Mornar BS, Arena Sport 1