Szolnoki Dozsa – Jadran 5:4

(1:0, 2:1, 2:1, 0:2)

Szolnok – Vizilabda bazen. Gledatelja: 450.

Suci: Haentschel (Njemačka),  Teixido (Španjolska).

Szolnoki: Nagy, Angyal (2), Lazić, Subotić, Varnai, Pijetlović (1), Janšik (1), Rašović, Szatmari, Batori, Szeghalmi (1), Dory, Banyai.

Jadran:  Anić, Bego, Borovčić-Kurir, Butić (4), Power, Vrdoljak, Visković, Delić, Čondić-Kadmenović, Dužević, Sučić.

Peterci: Szolnoki 0 od 1 , Jadran 2 od 2

Igrač više: Szolnoki 1 od 9, Jadran 1 od 11.

Odličnu utakmicu odigrali su vaterpolisti Jadrana u petom kolu LEN Lige prvaka protiv Szolnokija u Mađarskoj, na kraju su detalji otišli na stranu domaćih koji su pobijedili 5:4. Odlično su splitski vaterpolisti igrali u obrani, vratar Mate Anić imao je vrhunsku večer, a sva četiri gola za Jadran zabio je briljantni Zvonimir Butić.

U prvoj četvrtini samo jedan gol, poveli su domaći, a tek u 13. minuti vidjeli smo drugi gol, Butić je izjednačio na 1:1. Domaći su tu četvrtinu ipak zaključili s vodstvom 3:1,, a potom u trećoj poveli i 4:1. Smanjio je Butić na 4:2, a Mađari su zabili i još jednom te s 5:2 dočekali zadnjih osam minuta susreta.

Mislili su možda da im je to dovoljno, ali Butić je za manje od dvije minute smanjio na 5:4 i ostalo je dovoljno vremena za potpuni preokret i vrhunsko iznenađenje s obzirom da je Jadran u Mađarsku stigao bez ozlijeđenih Šetke i Krapića, bolesnih Pejkovića i Butića te Zovića kojemu je umro djed.

Ipak, preokret se nije dogodio, ali kapa do poda na borbenosti i angažmanu splitskih vaterpolista.

  • Oduševljen sam kako su moji igrači odradili ovu utakmicu, odlično u obrani. Bili smo na kraju blizu, trebao je u zadnjem napadu biti dosuđen peterac za nas, ali suci su imali drukčiju ideju – kazao je trener Jadrana Ivan Asić.
  • Teška utakmica, nama je najbitnije da smo pobijedili, ali kako su stvari išle, da je i Jadran slavio, bilo bi to zasluženo – rekao je Živko Gocić, trener Szolnokija.