Pred nama je Final Four Kupa Hrvatske za seniore i finale Kupa Hrvatske za seniorke. Veliki sportski spektakl održat će se na bazenu u Poljudu, a Jadran u polufinalu igra protiv Juga AO (subota, 18.30), dok će jadranašice igrati finale protiv zagrebačke Mladosti u nedjelju u 16.30 sati.

Dan prije početka Final Foura u Trofejnom salonu na Zvončacu održana je konferencija za novinare.

  • Jug je favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe. Očekujemo podršku naših navijača kojima ćemo se odužiti angažmanom i igrom i pokušat ćemo sve da iznenadimo goste iz Dubrovnika – rekao je trener muškog Jadrana Ivan Asić.

U zadnjoj utakmicu protiv Juga u Splitu Jadran je u Ligi prvaka pobijedio 12:11, a sada su u gostima, bez petorice prvotimaca, umalo iznenadili Szolnoki koji je na koncu ipak slavio s 5:4.

  • Prije desetak dana sam rekao da ne postoje mladi i stari igrači, samo postoje kvalitetni i nekvalitetni. Znam koliko moji suigrači vrijede, treniramo nekoliko godina zajedno i vjerujem u njih. Ne treba biti sada pretenciozan ii najavljivati da ćemo svih pobijediti, ali tražimo svoju priliku. Sami smo bili svjesni da nam obrana nije bila dobra, sad to izgleda bolje. Nadam se da ćemo uspjeti odraditi dobar posao u Kupu – rekao je kapetan Jadrana Anđelo Šetka.

Trener ženske ekipe je Alen Brakus.

  • Ovo je novost na Zvončacu, okupili smo djevojke koje su počele u Bure, potom su igrale za POŠK, sada su pod kapicom Jadrana. Mladost je u finalu favorit, ali imamo neke ideje kako da ih pokušamo iznenaditi – rekao je Brakus.

Na kvalifikacijskom turniru Mladost je lako pobijedila Jadrana?

  • Tada nas je trener dosta rotirao, već smo se plasirale na završnicu pa je isprobavao neke opcije. Mnoge među nama su navikle igrati u završnicama i nismo pod pritiskom, dat ćemo svoj maksimum protiv jake Mladosti pa što bude – rekla je kapetanica Jadrana Ivana Butić.
  • Mi smo svoj cilj već ostvarili, s dvije smo ekipe na završnici, a sve preko toga bila bi premija. Ali, nadamo se da ćemo još nešto napraviti – rekao je sportski direktor Jadrana Dean Savičević.

Raspored:

Subota, 23. studenoga:

17.00 Mladost – Solaris

18.30 Jug AO – Jadran

Nedjelja, 24. studenoga:

16.30 Mladost – Jadran, finale seniorki

18.45 Finale seniora