Trebala je to biti velika bitka za četvrto mjesto u A skupini Lige prvaka, ali…
Vaterpolisti Jadrana na gostovanje u petom kolu Lige prvaka idu kod Szolnokija malo je reći desetkovani. Idemo redom, Anđelo Šetka je ozlijeđen, baš kao i Ivan Krapić. Šetka je “pokupio” udarac u rebra u dvoboju protiv Juga AO, a Krapić je također primio udarac u subotnjem dvoboju protiv Budve. Ivan Domagoj Zović ima smrtni slučaj u obitelji, dok su bolesni Duje Pejković i Rino Burić, sva petorica iznimno bitni igrači.
– Bit će teško, ne trebam to uz ovakvu listu igrača na koje ne možemo računati posebno naglašavati. No, s igračima koje imam na raspolaganju idemo odigrati dobru utakmicu i držati se što je bolje moguće – uzdahnuo je Ivan Asić, trener Jadrana.
Sada je bitno odraditi utakmicu protiv Mađara koliko je to moguće dobro, a onda se pokušati pregrupirati te “pokrpati” koliko je god moguće za vikend koji u Splitu donosi završnicu Kupa Hrvatske. Jadran će u subotu u polufinalu igrati protiv Juga AO kojeg su “skinuli” u zadnjem kolu Lige prvaka. No, da bi bili u prilici ponoviti to trebat će imati kompletan “roster” na raspolaganju.
Današnja utakmica u Mađarskoj počinje u 19 sati. (SD)