Nakon pauze vraća nam se vaterpolska Liga prvaka. U okolnostima koje nikako nisu idealne, u vrijeme kada COVID-19 opet divlja u raznim varijantama, vaterpolisti ipak moraju skočiti u bazen i odraditi svoj posao. Tako i splitski Jadran kojega u utakmici sedmog kola s početkom u 20.30 sati čeka gostovanje kod talijanske Brescije.
Nakon šest kola Brescia je prva u Skupini A, uz četiri pobjede imaju dva remija – protiv Novog Beograda 11:11 i Ferencvaroša 8:8. Jadran je pak nakon šest utakmica skupio šest bodova i na šestom je mjestu u skupini.
– Situacija s koronavirusom nas je poremetila, od osvajanja hrvatskog Kupa protiv Jug Adriatic osiguranja 19,. prosinca nismo trenirali zajedno. Mnogi mi igrači nisu potpuno spremni i moram kalkulirati, misliti na zdravlje igrača što je ipak najbitnije – kazao je trener Jadrana Mile Smodlaka.
– Nije, lako, u jednom sam trenutku ja ostao jedini raspoloživi vratar. No, idemo odigrati koliko možemo u ovim uvjetima – dodao je Jadranov vratar Mate Anić.
Tijekom ponedjeljka talijanski su mediji objavili i vijest da je talijansko vaterpolsko prvenstvo odgođeno do 12. veljače, a skraćen je i sustav s 26 na 20 kola. Sve zbog situacije s pandemijom zbog koje im je u zadnjih pet tjedana odgođeno deset utakmica.
– Nemoguće je razmišljati o utakmici, nemam pojma tko će mi igrati, a niti tko će jadranašima biti u sastavu. Situacija se mijenja iz sekunde u sekundu – kazao je Sandro Bovo, trener Brescije.
– Bit će ovo teška utakmica jer nas je samo osam treniralo prošlog tjedna. Morat ćemo biti iznimno oprezni po pitanju prekršaja i isključenja. Ali, pružit ćemo 100 posto od sebe, naša je želja pobjedom otvoriti novu godinu – rekao je igrač talijanske momčadi Vincenco Dolce.