Brescia – Jadran 6:5
(2:1, 0:1, 1:1, 2:3)
Brescia – Piscina di Mompiano.
Suci: Raković (Srbija), Bouchez (Francuska)
Brescia: Tešanović, Dolce (2), Presciutti, Rivetti, Lazić, Balzarini, Gianazza, Luongo (1), Di Somma (3), Gitto.
Jadran: Burić, Marinić-Kragić, Čagalj, Janković, Pejković, Bukić (1), Harkov (2), Delić (1), Dobud, Stojanac (1), Dužević, Anić.
Igrač više: Brescia 2 od 10, Jadran 2 od 11
Peterci: Brescia 1 (1), Jadran –
Jadran je propustio veliku priliku u Italiji. Brescia je zbog problema s koronavirusom imala samo desetoricu igrača u zapisniku, nudili su se cijeli dvoboj, ali Jadran, i sam pogođen COVID-19 virusom, nije to iskoristio.
Utakmica se igrala na malo golova. Vidio se na igračima efekt virusa, nije tu bilo uobičajnog tempa plivanja ni na jednoj ni na drugoj strani. Posebno se to vidjelo i na realizaciji, nakon dvije četvrtine rezultat je bio 2:2.
Nastavilo se tako i u trećoj dionici koja je okončana rezultatom 1:1 za ukupnih 3:3 prije zadnjih osam minuta susreta. U toj odlučujućoj četvrtini poveo je Jadran, zabio je Delić i donio Splićanima prvo vodstvo. Izgledalo je kako je u sastavu Jadrana i više svježine, imali su dva igrača više u “rosteru”, ali razigrala se tada Brescija koja blic serijom od 3:0 u minuti i pol okreće na 6:4 u svoju korist.
Propustio je tu Jadran svoju šansu, uspjeli su još smanjili na 6:5, imali i zadnjih 15 sekundi napad da pokušaju izjednačiti, ali nije išlo.