Uf kakav nas meč čeka danas s početkom u 19 sati na Poljudu. U trećem kolu Lige prvaka Jadranu je gost srpski “dream team”. Novi Beograd je, kako i samo ime kaže, nova momčad, oformljena od praktički srpske reprezentacije i par pojačanja, a znamo što Srbija znači u svijetu vaterpola.

– Izuzetno su jaka momčad, ali mi igramo kući i mi smo u stanju odigrati dobro. I kad igramo doma ova momčad Jadrana će se postaviti uvijek na način da treba pobijediti. Hoće li to biti moguće, ne pita se samo nas. Kad je nasuprot Novi Beograd itekako ih se pita. Mi, pak, moramo napraviti sve da pobijedimo. Nećemo se braniti, pokušati izboriti najmanji mogući poraz i reći dobro smo prošli. To nije naš način – kazao je trener Jadrana Mile Smodlaka.

Ako je srpska reprezentacija inkorporirana u gostujućoj momčadi, onda i Jadran ima svoje adute. Čak šest jadranaša bilo je u zadnjoj reprezentativnoj akciji kada je u gostima pala Italija. A još se čeka i da se dogodine priključi donedavni ruski reprezentativac Konstantin Harkov koji će od veljače imati pravo nastupa na Hrvatsku.

Novi Beograd je u prvom kolu sa 16:10 pobijedio Radnički, a potom izgubili od Olympiacosa 12:9.

-To je ista stvar kao i nama, osciliraju, kao i mi što osciliramo. Skupili se nedavno isto kao i mi. Imaju niz kvalitetnih igrača i oni su napadačka momčad. Naši aduti moraju biti čvrsta obrana, da ne primamo glupe golove kakvi nam se često događaju. Ispadanje iz sustava kao što nam se dogodilo protiv Dinama moramo eliminirati. Svi smo svjesni toga, na tome radimo, o tome pričamo. Gledali smo i taj neki video… Pripremamo se da otupimo njihove najveće oštrice. Da ih svedemo u neke okvire koji nama odgovaraju.

Još kada bi tribine bile solidno popunjene, pa da vas navijači nose…?

– Nama smo najbitniji mi sami i koliko ćemo biti fokusirani na zadatke i ispuniti ih i kako će to izgledati. Nekako mi se čini, na stranu svi, da smo još uvijek najveći rival sami sebi. To je neki moj dojam. Iz faza fantastičnog idemo u katastrofalno lošu igru. To moramo prekinuti. Ni Beograd, ni publika neće dobiti utakmicu, nego mi sami – zaključio je Smodlaka. (SD)