Jadran – Novi Beograd 12:17
(4:5, 2:4, 3:3, 3:5)
Split – Bazen u Poljudu.
Gledatelja: 500.
Suci: Teixido (Španjolska), Đurašković (Crna Gora)
Jadran: Podrug, Burić (3), Marinić-Kragić (2), Čagalj (1), Z. Butić, Pejković, Bukić (1), Harkov (1), Delić, Dobud (1), Šetka (1), Dužević (2), Anić.
Novi Beograd: G. Pijetlović, S. Rašović (4), Mandić (1), Sušiašvili, Vučinić, D. Pijetlović (2), Gogov (2), Jakšić (3), Perković, Vlahopulos (3), Drašović (1), V. Rašović (1), Fernandes.
Igrač više: Jadran 8 od 14, Novi Beograd 7 od 11
Peterci: Jadran , Novi Beograd
Gledali smo odličnu vaterpolsku utakmicu u Splitu, ali na žalost dobro popunenih tribina poljudskog bazena bodovi nisu ostali u Splitu. U utakmici trećeg kola LEN Lige prvaka Novi Beograd je pobijedio Jadrana 17:12.
– Čini mi se da sudački kriterij u ključnim trenucima nije bio ujednačen. Imali smo nekoliko situacija kada smo se vraćali, dolazili na minus jedan, ali onda bismo “letjeli” vanka, a oni su nas kažnjavali. Ne znam, obrana nije bila na pravoj razini, primili smo 17 golova, morat ću pogledati snimku za neke detaljnije analize – kazao je trener Jadrana Mile Smodlaka.
Stalno je Jadranu falio gol – dva da se vrate, u zadnjoj četvrtini su na koncu gosti otišli na plus pet. Novi Beograd je već sigurni sudionik Final Eight turnira na kojemu imaju zajamčeno mjesto kao domaćini, a sada su pokazali da im je tamo i po kvaliteti mjesto. Okupili su zlatne olimpijce iz srpske reprezentacije i zasad dobro brode.
– Nama je naravno cilj osvojiti sve gdje igramo. Vjerujem da možemo osvojiti i Ligu prvaka. Jadran? Dobra su momčad, sliče malo na nas, osciliraju, malo gore, malo dolje. Želim im da u ovoj sezonu postanu prvaci Hrvatske, da se vrati trofej na Zvončac, ali u svim natjecanjima gdje sus nama, eto neka budu drugi – kazao je trener Novog Beograda Vladimir Vujasinović.