Vaterpolisti Jadrana jutros su krenuli na put prema Podgorici gdje ih čeka prvi žrvanj kvalifikacija za vaterpolsku Ligu prvaka. Već sutra u 18.30 čeka nas dvoboj dvaju Jadrana, naš splitski protiv onog crnogorskog iz Herceg Novog igrat će u 18.30 sati.

U četvrtak će Jadran u 16.30 igrati protiv grčkog Apollon Smyrnisa, a u petak u 20.30 protiv OSC Budapest. U subotu su na rasporedu dvije utakmice, u 10.45 protiv Sintez Kazana, a u 16.30 protiv EVK Zaibasa iz Litve. Turnir će Jadran zaključiti u nedjelju u 12.30 protiv turskog Enka Istanbula.

Iz autobusa nam se javio Jadranov trener Mile Smodlaka.

  • Jedva čekamo da krenu utakmice, da vidimo snagu naše momčadi. Nije nam situacija baš idealna, ali ove smo sezone pokriveni dobro na svim pozicijama tako da se u svakoj situaciji možemo snaći – kazao nam je Smodlaka.

Otkrio je potom i o kojim se problemima radi.

  • Nikša Dobud ima crijevnu virozu, odlučili smo stoga i da ne putuje u autobusu s ostatkom momčadi, radi preventive. Stoga nismo sigurni hoće li odmah igrati. I Zvonimir Butić je ima manjih problema, preskočio nekoliko treninga, nadam se da ćemo u Podgoviri u konačnici biti u situaciji da isprobamo sve igrače i vidimo što možemo.

Iz Podgorice od sedam momačdi četiri prolaze dalje, kakvi su protivnici?

  •  Problem je ovog ranog termina što su svi još nepoznanice, promijenili su sastav momčadi u odnosu na prošlu godinu. Kako god bilo, mi smo se spremni u trenutku prilagoditi svima i pozitivno gledam na rasplet u Podgorici.

Odgovara li vam raspored?

  • S obzirom kakav je bio lani, ovo je odlično. Prošle smo godine nakon problema s koronom i 15 dana izolacije imali tri utakmice u 22 sata, ovo je onda doista perfektno – zaključio je Smodlaka.