U Trofejnom salonu na Zvončacu predstavljene su ambicije Vaterpolskog kluba Jadran u novoj sezoni. Uz predsjednika Alberta Pavlovića novinarima su se obratili i trener prve momčadi Mile Smodlaka, sportski direktor Dejan Savičević, kapetan Anđelo Šetka te čak petorica pojačanja: Luka Bukić, Nikša Dobud, Konstantin Harkov, Mate Anić i Marino Čagalj.
– Želimo da ovaj projekt bude dugoročan, ovdje nije riječ o jednoj sezoni, već o građenju stabilnog kluba, čemu u prilog idu rezultati naših mlađih kategorija, ali i činjenica da ćemo ove zime imati i natkriveni bazen na Zvončacu – kazao je predsjednik Albert Pavlović uz poziv mladim Splićanima da se priključe Jadranovoj obitelji, da uđu u svijet vaterpola.
– Konačno u Splitu postoji klub za velike stvari. Nestrpljivo čekam da krenemo, vrijeme je za trofeje – poručio je Jadranov trener Mile Smodlaka.

Nova Jadranova momčad ima snagu osvajati trofeje i to su svi koji su govorili istaknuli.
– Velika mi je čast biti kapetan ovakvoj ekipi. Ujedno i odgovornost. Drago mi je što i naši mlađi uzrasti osvajaju prvenstva i vjerujem da iza sebe imam dobre nasljednike, ali želim igrati još četiri – pet godina. U ovoj sezoni imamu priliku osvajati trofeje, stvorena je simbioza članova uprave, struke kluba i igrača i jedva čekamo krenuti – kazao je Šetka.
– Drago mi je što sam se vratio u klub u kojemu sam proveo tri godine. Znam što je Jadran, imamo jednu od najjačih momčadi kluba ikad, želja nam je to pokazati u bazenu – kazao je Anić.
Puno se očekuje od Luke Bukića.
– Znam zašto sam došao na Zvončac. Ugodno se ovdje osjećam. S Mladosti sam prošle sezone postao prvak Hrvatske, sada je na meni da i s Jadranom podignem neki trofej. Treniramo dobro i vjerujem da ćemo biti jaki – kazao je Bukić.
Slaže se i Nikša Dobud:
– Imamo kvalitetnu momčad, o trebat će još nešto vremena dok se uigramo. Vjerujem da na početku nećemo igrati maksimalno, onoliko koliko možemo, no nadam se da ćemo uspjeti ući u Ligu prvaka i potom se u drugom dijelu godine boriti za trofeje.
Tu je bitna karika i Rus Harkov koji će od iduće godine nastupati za hrvatsku reprezentaciju.
– Drago mi je da sam di Jadrana, ovo su sve vrhunski igrači i možemo puno – rekao je Harkov.
– Lijepo mi se vratiti u Split i konačno imamo u gradu klub koji s pravom može očekivati osvajanje trofeja – poručio je Čagalj.
Podršku momčadi došli su dati i članovi uprave Mladen Drnasin te Mislav Bezmalinović.
– Naš klub je prvi koji je od neovisnosti Hrvatskoj donio europski trofej. To se osjeti, grad živi s time i vidimo to i po podršci koju imamo. Uz Grad Split i Županiju Splitsko-dalmatinsku, imamo podršku praktički svih većih gospodarskih subjekata u gradu. Sada je došlo vrijeme i da im se odužimo osvajanjem titula – kazao je Bezmalinović.