Pobjedom u Zagrebu nad Mladosti, u prvoj utakmici 13. kola državnog prvenstva, splitski Jadran je i matematički osigurao mjesto broj 1 u doigravanju. Ono što je de facto bilo osvojeno što se Splićana tiče, njihovom pobjedom u prijašnjem derbiju protiv Jug Adriatic osiguranja, sada je samo potvrđeno.

Jadran je doduše prvi put poveo tek pred kraj druge četvrtine (3:4, Bukić – 2.48 minuta prije kraja druge dionice). Imali su Splićani problema dotad kako u organizaciji napada, nemogućnosti probijanja sjajnog bloka, zonske obrane domaćina. Mladosti svakako valja udijeliti komplimente za taj dio igre. Uz to, šuterski je domaćin sjajno stajao iz vanjske linije. Ono što je morilo oba sastava u prve dvije četvrtine je bila realizacija igrača više. Obje momčadi su taj dio igre imali iste brojke, 2 gola iz 5 napada s igračem viška.

Brojke su i u pogledu rezultata bile vrlo slične, izjednačene, a upravo je rezultat kao i inače najbolja preslika zbivanja u bazenu. Mladost je bila u prvoj dionici bolja, stalno u vodstvu (1:0, 2:1, 3:2). Jadranaši su bili primorani na sustizanje. Izjednačenje na 3:3, djelo je Čaglja iz napada u kojem su gosti imali dvojicu igrača više.

Pobjednik je odlučen na temelju neosporne pojedinačne kvalitete više koja je u korist Jadrana, te je ona došla do izražaja u otvarajućim minutama treće četvrtine. Golovi Burića, Čaglja i Bukića u manje od tri minute podignuli su prednost Jadrana na 8:4, ali i odagnali svaku neizvjesnost u pogledu konačnog pobjednika. Istina da je to bilo gotovo 14 minuta prije kraja utakmice što je istinski jako puno vremena u vaterpolu, ali sa spoznajom ipak velike razlike u kvaliteti i iskustvu, nije bilo puno dvoumljenja da je to bio presudan trenutak utakmice. (SD)

Mladost – Jadran 9:12 (3:2, 1:3, 2:5, 3:2)

Zagreb – Bazen na Savi. Suci: Vlaho Radičević i Tomislav Copić.

Mladost: Jurlina (7 obrana), Bušić, Dadvani, Vrbnjak, Gluhaić (1), Jelača (2), Adeishvili, Rakovac (3), Elez, Mijić (2), Herceg (1), Fabris, Sunara, Mihaljević.

Jadran: Marcelić, Burić (1), Marinić-Kragić (2), Čagalj (2), Butić, Pejković (1), Bukić (4), Tomasović, Delić (1), Dobud (1), Šetka, Dužević, Anić (10 obrana), Zović

Igrač više Mladost 4/14, Jadran 5/11