Povijesni dan za Jadran u Zagrebu, nakon što su vaterpolistice našeg kluba osvojile Kup, isto je za rukom pošlo i jadranašima. U velikom finalu protiv Jug Adriatic osiguranja Jadran je dominirao od početka, u furioznom otvaranju utakmice stigli su do vodstva 8:2 i nakon toga se praktički jugaši nisu uspijevali vratiti.  Prvi je ovo trofej u Hrvatskoj za Jadran, vjerujemo prvi u nizu…

Večeras je naša fešta, večeras se vino pije… – orilo se na “Mladosti”, jadranašice i jadranaši zajedno u zagrljaju, a tu su naravno i predsjednik Albert Pavlović, predsjednik HVS-a Mladen Drnasin, sportski direktor Dean Savičević, pomoćnik Marin Kliškinjić, trener vratara Renco Posinković i trener Mile Smodlaka.

  • Ovo je velika stvar za nas, ogromna. Predugo je Jadran bio bez trofeja. Jug je u ovoj utakmici bio favorit, ali momci su bili fantastični. Ja im čestitam, klanjam im se do poda. Ovo je najbolja utakmica otkako sam u klubu. Hvala ljudima u klubu koji nas prate i bore se da uopće imamo priliku doći ovdje i natjecati se s najboljima  rekao je Smodlaka.

Najbolji igrač finala bio je Luka Bukić. Na konferenciji za medije kada se predstavljao splitskim novinarima proteklog ljeta upitan je zna li da je dovoden da na Zvončac donese trofeje. Evo, odgovorio je.

  • Imamo 14 igrača i nije lako pokriti sve nas. Svatko ima neku utakmicu svoj dan. Danas je šuterski išlo mene, odigrali smo najbolju utakmicu u sezoni i jako mi je drago što smo uspjeli osvojiti trofej. Imali smo otvaranje iz snova, na početku smo napravili veliku razliku i održavali smo to do kraja – kazao je Luka Bukić.

A oduševljen je i centar Nikša Dobud koji je s Jugom osvojio puno trofeja, ovo mu je prvi s Jadranom.

  • Zna se koliko Jug meni znači i koliko mi je dao u životu, ali ovo je priča o novom Jadranu. Ja sam igrao puno ovakvih finala, ali ovi momci koji su tu igrali ostavii su srce na terenu i ovo su zaslužili. Od prve do zadnje minute, od vratara do Bukića, trenera i Uprave, svi smo bili na nivou – kazao je Jadranov centar Nikša Dobud.