Vaterpolistice Jadrana osvojačice su Kupa Hrvatske. U velikom finalu protiv zagrebačke Mladosti gledali smo jako kvalitetnu i uzbudljivu utakmicu. Jadranašice su povele 2:0, potom su se mladostašice vratile i trajala je ta izjednačena igra sve do 7:7.

Tada je uslijedila serija Mladosti od 3:0 koja je završila šest minuta i 39 sekundi do kraja kada je Marcela Mišić pogodila za 10:7. Činilo se kako bi im to moglo biti dovoljno, ali igračice Jadrana imale su drugačije zamisli. Umjesto da se predaju, uzvratile su jednako jako, svojom 3:0 serijom te su golovima Ivane i Magdalene Butić izjednačile i odvele finale u rulet peteraca.

Nije počelo dobro za jadranašice, Domina Butić je promašila, a peterac njezine sestre Ivane obranila je Latica Medvešek. Ipak, kolo sreće se okrenulo, Jelena Butić zabila je za 13:12, a potom je za Zagrepčanke promašila Dina Lordan.

Uslijedilo je pravo slavlje, svi u bazen, uključujući i trenera Aljošu Kunca.

– Čestitam i moramo nastaviti s radom dalje. Ovo je tek početak. Upornost i želja za pobjedom su nas dovele do pobjede – kazao je Kunac.

Što ste im reki prije izvođenja peteraca?

– Pokušao sam ih samo smiriti. Znam kako je to kad se pucaju peterci, kad je stani pani, samo smirite glavu pa što bude. I njima je bilo teško kao i nama za pucat’.

Najboljom igračicom susreta proglašea je Ivana Butić.

– Definitivno je ovo najuzbudljivija utakmica koju sam ikad igrala. Još uvijek se tresem, puno smo trenirale, spremale se za ovo. Tri mjeseca smo usmjerile u ovo. To je plod našeg rada – rekla je Ivana.