Jadran je pobjedom od 16:14 nad Jadranom iz Herceg Novog osigurao četvrtfinale Lige prvaka, s devet bodova je na drugom mjestu skupine C te je kolo prije kraja nadmetanja u skupinama osigurao mjesto među najboljih osam u Europi.

U prvoj dionici gosti su poveli 2:0 pogodcima Nagaev i Vujović. Najprije je na 1:2 smanjio Kharkov, ali je Jadran propustio nekoliko prilika za izjednačenje te je prva četvrtina završila s golom prednosti gostiju 2:3.

Jadran Split je izjednačio na početku druge dionice, kad je za 3:3 pogodio Radović. Odličnom obranom, napadom i sinergijom igre Jadran je poveo za 5:3 golovima Marinića Kragića i Bukića, međutim gosti su izjednačili na 5:5.

U trećoj četvrtini Jadran je serijom od tri gola (Marinić Kragić, Radović, Butić) stigao do rezultata od 10:7, što je tada bila i najveća prednost, čemu je pridonio Anić koji je tada već imao osam obrana.

Treća četvrtina je bila prepuna atraktivnih pogodaka te je u trećoj dionici palo 12 pogodaka, u zadnju četvrtinu domaćini su ušli s prednošću od 12:10.

Izjednačili su gosti na 12:12, pa na 13:13, međutim Jadran je poveo 14:13 golom Bukića koji je bio ujedno i peti njegov pogodak u susretu. Slijedio je gol Fatovića za 15:13.

Jadran u zadnjoj minuti susreta ušao s prednosti od dva gola te je utakmica završila pobjedom Jadrana iz Splita s rezultatom 16:14.

Jadranaše u prosincu očekuje utakmica s Ferencvaros koji je na vodećoj poziciji u C skupini, ali ovu utakmicu će dočekati opušteno jer je Jadran već ovom pobjedom osigurao četvrtfinale Lige prvaka.

Jadran ST – Jadran HN 16:14 (2:3, 3:2, 7:5, 4:4)

5. kolo Lige prvaka, skupina C

Bazeni Poljud, Split  

Gledatelja: 350 

Suci: Adrian Alexandrescu (Rumunjska) i Sebastien Dervieux (Francuska) 

Delegat: Angel Moliner (Španjolska) 

JADRAN ST: Anić (11 obrana), Čagalj (1), Marinić Kragić (4), Biljaka, Butić (1), Pejković, Bukić (5), Kharkov (1), Radović (3), Vrlić, Fatović (1), Dužević, Marcelić Trener: Jure Marelja 

JADRAN HN: Đurović (3 obrane), Kholot (1), Vučurović, Vukičević, Vujović (1), Radović D. (3), Nagaev (6), Gardašević (1), Damjan, Sladović (2), Čaraj, Radović V., Radović I. Trener: Petar Radanović 

Peterci: Jadran ST 1/1, Jadran HN 1/1 

Realizacija igrača više: Jadran ST 5/6, Jadran HN 6/13