Jadran u ovoj sezoni još nema “skalp” zagrebačke Mladosti, može li se to promijeniti danas (20.30) u Zagrebu, u utakmici 12. kola B skupine LEN Lige prvaka? Moguće je, ali “žapci” su s obzirom na skor s jadranašima u ovoj sezoni, ipak blagi favoriti. Pogled na tablicu Skupine B, pak, govori drukčije, Mladost je predzadnja sedma s osam bodova, dok je Jadran peti s bodom više.

Zagrepčani su na startu natjecanja snivali i mjesto među tri najbolja kluba koje bi ih odvelo na Final 8 u Hannover, ali ispada da su Splićani na koncu bliže tom cilju, makar njih na startu nitko, u tom kontekstu, nije shvaćao ozbiljno.

– Mi vjerujemo da možemo odigrati odličnu utakmicu protiv Mladosti. Odradili smo posao protiv Soalrisa u prvoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja Prvenstva Hrvatske, pobijedili s dva gola razlike… Nije to bila naša briljantna utakmica, ali ostvarili smo ono po što smo došli – kazao nam je trener Jadrana Ivan Asić.

Zdravstveni je karton dobar.

– U redu smo, nema većih problema. Protiv Mladosti moramo odraditi jaku obranu, naša je snaga u momčadskoj, kolektivnoj igri i ako budemo radili kao momčad na način kako smo to nekoliko puta već pokazali, imamo šanse za pobjedu – kazao je Asić.