Mladost i Jadran međusobno će odlučiti o tome koji će drugi hrvatski predstavnik igrati u Ligi prvaka.

Jug Adriatic osiguranje već je unutra, a prva utakmica „pripetavanja” mladostaša i jadranaša na rasporedu je u subotu, igrat će se u Splitu.

Sudbina je tako htjela da se ova dva kluba sučele i u Prvenstvu Hrvatske i te već danas u Zagrebu, utakmica počinje u onom starom terminu nogometne Lige prvaka, u 20.45 sati. Kao da je i to na neki način poziv, uvertira za ono što slijedi, za kamen temeljac čitave sezone.

Vaterpolisti Jadrana već su odradili golemi posao, prvo su u Podgorici u prvom krugu kvalifikacija bili drugi, od sedam momčadi dalje je tada prošlo njih četiri. A potom su u Splitu zauzeli prvo mjesto u skupini s Barcelonom, Primorcem iz Kotora i rumunjskom Oradeom.

Mladost se pak mučila u svojoj skupini u Zagrebu, prošli su kroz ušicu igle zahvaljujući pobjedi u zadnjem kolu protiv Crvene Zvezde. No, ako ćemo uspoređivati snagu dvaju današnjih suparnika, Mladost je primjerice izgubila od Apollon Smyrnisa 10:9, dok je istu grčku momčad Jadran u Podgorici isprašio s 19:11.

– Ma prolazimo dalje, možete već gledati kako idemo u skupinu s Barcelonetom, Olympiacocom, Ferencvarošem… – kazao nam je Mislav Bezmalinović, član Jadranove uprave.

Jadran je tu veliki favorit, a entuzijazam na Zvončacu „probija plafon”. Sport je ćudljiv, ipak, kvaliteta ovosezonske Jadranove momčadi daje im za pravo i malo sportskog bahaćenja. Dugo su oni ulazili u dvoboje protiv „žabaca” kao autsajderi, sada je priča sasvim suprotna i bilo bi pravo iznenađenje da Jadran ne prođe u Ligu prvaka.

A prvi je test, ili filmskim rječnikom „teaser”, danas na Savi. Prvi od mnogih ovosezonskih okršaja splitskog i zagrebačkog kluba. Puno manjeg značaja od ona dva koja predstoje, ali vjerujemo kako ni večeras neće biti opuštanja niti s jedne strane. Neka igre otpočnu. (SD)