Duga i naporna sezona vaterpolista splitskog Jadrana završava večeras u Poljudu dvobojem s mađarskim Szolnokijem. Utakmica je to posljednjeg, 14. kola skupine B Lige prvaka (20.30 sati), lišena bilo kakvog rezultatskog značaja budući da Mađari ne mogu biti bolji od četvrtog mjesta, a „jadranaši“ od petog.

Splićani su proteklog vikenda protiv gradskog rivala Mornar Brodospasa osigurali treće mjesto u domaćem prvenstvu, malo su i profeštali, a večeras se rasterećeni nadaju skalpu protiv prvaka Europe iz 2017. godine.

– Nadam se da ćemo večeras novom feštom zaključiti sezonu. Ponosan sam na momke kako su je odradili. Ispunili smo ciljeve – kaže trener Jadrana Ivan Asić.

Jadranov plasman u Hrvatskoj isti je kao lani, no Asić smatra kako je dojam ipak drukčiji. Na kraju krajeva, Jadran je ove sezone imao dodatnu obvezu u Ligi prvaka u kojoj se nije osramotio. Dapače. U dosadašnjih 13 utakmica osvojio je 15 bodova, a moglo ih je biti još da je u nekim dvobojima bilo više koncentracije u završnici. Jedna je od tih utakmica bila baš protiv Szolnokija u prvom kolu (9:10).

– Cijelu sezonu igrali smo na višoj razini i držim da smo se približili Jugu i Mladosti po pitanju kvalitete igre. Sada treba sjesti s Upravom i razmisliti o pojačanjima za sljedeću sezonu – dodao je Asić, čija će momčad svakako ostati na petom mjestu ljestvice budući da prvi pratitelj Mladost ima četiri boda manje. (SD)

P.S.: Ulaz je besplatan