Spektakl na Poljudu, splitski Jadran večeras u 20.30 sati dočekuje grčki Olympiacos. Prvaci Europe dolaze u Split po pobjedu koji im je itekako bitna u borbi za plasman na Final 8 u Hannoveru. U Grčkoj su pobijedili jadranaše 13:7, izgledalo je to glatko, ali…

– Veliki nam je sada izazov vidjeti koliko smo napredovali, dobili nas relativno lako, rano su poveli 3:0, vratili smo se, ali su njihova širina i kvaliteta došli do izražaja. Želimo pokazati da smo napredovali u odnosu na tu utakmicu, pokazati se u pravom svjetlu i pokušati iznenaditi prvaka Europe – kazao je trener Jadrana Ivan Asić.

Mrežu Olympiacos čuva Josip Pavić, bivši jadranaš, koji je u razgovoru za “Slobodnu” kazao kako mu je drago da je Jadran sve bolji, ali da dolaze pobijediti.

– Sigurno je Pavić profesionalac i dat će maksimum za bilo koji klub igrao, pa bez obzira što igra protiv Jadrana. Ali u njihovim su redovima i Bušlje i Obradović, vrhunski igrači, pokazali su kvalitetu i donijeli Olympiacosu titulu prvaka Europe – kazao je Asić.

Uključio se tu i kapetan Jadrana Anđelo Šetka koji je proveo niz zajedničkih godina u reprezentaciji s Pavićem.

– Što se Joze tiče, rekao je da će njegov veliki prijatelj i poznavatelj sporta Beki doći i navijati, ja očekujem da Beki navija za nas kao i do sada – odlučan je Šetka.

Borba je ne za svaki bod, nego i za svakog navijača. A tko je Beki, vidjet ćete…

Što se, pak, Jadrana tiče, ostavili su do sada odličan dojam u Ligi prvaka, a učinak je mogao biti i bolji.

– Zadovoljan sam i nezadovoljan dosadašnjim dijelom natjecanja. Zadovoljan jer nitko nije očekivao da igramo ovako dobro, a nezadovoljan što nismo uzeli još tih par bodova. Ali, mogli smo, a nismo, što u konačnici znači da su protivnici bili bolji od nas – objektivan je Šetka.

Olympiacos vas je u Grčkoj poveo 3:0, nije lako bilo to stići?

– Nakon toga smo uspjeli uhvatiti ritam, igrali smo tri četvrtine “al pari”, na kraju je presudila njihova veća kvaliteta i veliki broj igrača u rotaciji. Ja sam uz to isključen s pravom zamjene pa sam i ja odmogao svojoj momčadi. Motiv nam je sada pokazati i njima da to nije bilo realno, da budemo bolji i da utakmica ide u našu korist. Jesu prvaci Europe, ali protiv najjačih igraš motiviranije – kazao je Šetka.

Slaže se i trener Asić.

– Njima je bitan svaki bod jer su u borbi za ta tri mjesta koja vode na Final 8. Za Olympiacos igraju svi najbolji grčki igrači plus tri naša što sadašnja, što bivša reprezenttivca. Ali idemo im pomrsiti račune. Vjeujem da će bazen biti pun, dolazi aktualni prvak Europe, navijače očekuje prava poslastica – kazao je Asić.