Jadran večeras s početkom u 20 sati igra polufinalnu utakmicu Kupa Hrvatske u Dubrovniku protiv zagrebačke Mladosti.

Zahvaljujući plasmanu u finale Kupa u prošloj sezoni Jadran je, uz osvajača Juga CO, ove godine bio nositelj čime je izbjegao mjesto u skupini s “gosparima” u kvalifikacijama. S Jugom je zato u kvalifikacijskoj skupini bila Mladost, a kako je jasno od starta bilo da će i jedni i drugi na Final Four, isto je tako bilo i jasno da u polufinalu ne mogu igrati jedni protiv drugih. Iz Jadranove je skupine dalje prošao Mornar Brodospas, a baš protiv Mornara Jadran je lani kroz polufinale stigao do završnice. Sada ih čeka znatno teži zadatak protiv jake Mladosti.

Sa “žapcima” je Jadran u skupini B Lige prvaka, igrali su već u Splitu, mladostaši su pobijedili s dva gola razlike, no nije to bila najbolja utakmica Splićana u ovoj sezoni, bilo je tu još prostora za popravak nekih detalja u igri, pa da i rezultat u konačnici bude drukčiji. U Regionalnoj ligi Mladost je bila bolja sa 9:6.

– Sve to ostavljamo iza sebe. Mi imamo nekih svojih poteškoća, nema nam Željka Kovačića koji nam poprilično nedostaje, no vratio se Ivan Krapić. Nije još u najboljoj formi, ali raste. Vjerujemo da možemo iznenaditi Mladost – rekao je trener Jadrana Ivan Asić.

Jadran se vratio iz Njemačke s porazom od Spandaua 12:11, dok je Mladost protiv Sports Managementa kući odigrala neodlučeno. Plasman u finale Kupa i jednima i drugima bi bio velika stvar, a onda protiv vjerojatno Juga što bude.