Večeras s početkom u 20.30 sati ljubitelje vaterpola u Splitu čeka prava poslastica, BPM Sport Management, odnosno Verona, stiže na megdan Jadranu u utakmici osmog kola Lige prvaka.

Malo je nedostajalo da jadranaši u prošlom kolu iznenade Talijane u Busto Arsiziu, u njihovom bazenu. Vodili su cijelu utakmicu, na kraju izgubili 9:8, primili pogodak minutu prije kraja. Sada je prilika da se drugoplasiranu momčad u skupini B pokuša dobiti kući.

Gotovo je nevjerojatno da se Jadran uopće našao u ovakvoj situaciji, da opravdano može vjerovati u pobjedu protiv moćnog talijanskog sastava. Sjetite se početka sezone, žrvnja kvalifikacija za Ligu prvaka, a pogotovo problema sa splitskim bazenom uslijed energetske obnove. Jadranaši su, kao i ostali splitski vaterpolisti, trenirali okolo, uglavnom u Makarskoj, tamo igrali i nekoliko službenih utakmica. A domaću utakmicu u Ligi prvaka protiv Juga igrali su u – Dubrovniku.

Mnogi su držali da će Jadran biti kanta za napucavanje u Ligi prvaka, ali baš suprotno, uspjeli su pobijediti Hannover, a u nekoliko utakmica su ostali na korak – dva od barem remija. Pa tako i protiv talijanskog sastava kojeg večeras možemo gledati u Splitu.

– Spremni smo. Vratar Anić nije išao u Beograd na utakmicu protiv Crvene Zvezde, ali sad će biti dobro. Leđa su ga bila “stisla”, nije strašno – kazao nam je trener Jadrana Ivan Asić i dodao:

– Očekujem sličnu utakmicu kao tamo, pokušat ćemo zatvoriti njihove kontre koje su im bile najjače oružje. Sigurno se želimo revanširati, ali ovo je nova utakmica, nova priča. U dobrom smo stanju. Bez obzira na težak raspored i putovanja, želimo se nadmetati ravnopravno i nadamo se da možemo uzvratiti.

Ovo je početak druge runde utakmica po skupinama, igra se “unatrag”, zadnje kolo prve runde je prvo u novoj, stoga i kolo za kolom isti suparnik, ali druga lokacija. Dojam je da je iz sedam utakmica prve runde Jadran mogao imati i još poneki bod.

– Šteta tih par utakmica, ali zadovoljni smo ovim što prezentiramo, željeli bi i nove bodove i nove pobjede, vidi se napredak momčadi. Talijani nisu slučajno drugi na tablici u skupini. Vjerujem da možemo i nadam se da ćemo pokazati pravu igru.

Svaka utakmica je bitna i priča za sebe, sve tom treba odraditi. Već smo na Talijanima i to nam je najbitnija utakmica. Gladni su, žele se dokazati. Žele pokazati da smo nezasluženo izgubili u Italiji. Nadam se najviše radi igrača da ćemo uz publiku ostvariti pobjeda.

Jadran je zaslužio igrama i rezultatima ove godine da imamo podršku ljudi, da su i prepoznali. Ovo je top europski vaterpolo, nije svake godine tu, poslastica ne samo za jadranaše.