Večeras u 20.30 vaterpoliste splitskog Jadrana čeka novi izazov, utakmica desetog kola LEN Lige prvaka protiv  mađarskog Szolnokija. Daleko su ove godine jadranaši od borbe za Final Eight, imaju četiri boda i drže pretposljednje mjesto u skupini A, Szolnoki je peti s 12 bodova.

Mađarima je stoga ova spltiska utakmica iznimno bitna, treba im pobjeda jer im Jadran Carine na četvrtom mjestu bježi za bod. No, splitski su jadranaši u zadnjih nekoliko tjedana u solidnoj formi koja se pretočila i u veliku pobjedu protiv Juga AO u zadnjem kolu Regionalne lige. Sad, ruku na srce, nije ta utakmica imala rezultatski značaj niti za jedan klub, ali smrknuta lica jugaša nakon poraza otkrivaju da im je ipak bilo stalo pobijediti i u toj utakmici. Ali nisu. I eto Jadrana u ovoj sezoni već do dvije pobjede protiv Juga, prvo u Dubrovniku u Ligi prvaka, a sada i u Splitu u regionalnom natjecanju.

Što u takvoj formi Splićani mogu protiv Szolnokija?

– Igramo dobro u posljednje vrijeme, a s druge strane nemamo nikakav imperativ, nadam se još jednoj dobroj predstavi mojih igrača. Meni je posebno zadovoljstvo što su naši mlađi juniori postali prvaci Hrvatske, vjerujem da je to generacija koju na Zvončacu dugo čekamo i koja će nositi ovaj klub u idućim godinama – kazao nam je trener Jadrana Mile Smodlaka.

Zanimljivo je da je iz te momčadi, koja je u finalu u nedjelju u Splitu pobijedila Juga, najboljim igračem završnice mlađejuniorskog Prvenstva Hrvatske proglašen Robert Stojanac, petnaestogodišnjak koji već ima i nastup za seniore Jadrana u Ligi prvaka. Vjerujemo da će još mladića iz tog “rostera’ u godinama koje dolaze dobijati šansu. (SD)