Ispred Jadrana stavljen je iznimno zahtjevan zadatak nakon iscrpljujućih dva mjeseca za 7 Jadranovih reprezentativaca i dva velika prvenstva EP i SP u 1. kolu četvrtfinala LEN Lige prvaka odmjeriti snage sa snažnim VK Novi Beograd.

Iako su u utakmicu ušli i poveli pogotkom Fatovića na 0 – 1 nedostajalo je koncentracije i dobro odigranih ofenziva pa je Novi Beograd s nizom od 6 pogodaka došao do rezultata od 7 – 1 tek je Biljaka pred kraj druge četvrtine zabio za  7-2, ali odmah nakon toga za 8:2 je pogodio Vlachopoulos.

U trećoj četvrtini s pogotkom Harkova i Butića Jadran je rezultat doveo na 8:4, do kraja treće četvrtine za Jadran su postigli gol i Fatović i Bukić te je treća četvrtina završila rezultatom 11-7. Jadran do kraja utakmice nije uspio smanjiti prednost iako je tu bilo dobro odigranih poteza te 4 gola, ali Novi Beograd je bio uspješniji i utakmica je završila rezultatom 15 – 11 za domaćina.

U 2. kolu četvrtfinala LEN Lige prvaka u Split 19. ožujka dolazi Pro Recco, prvak Europe, a Jadran očekuje i finalna utakmica Superkupu u Zagrebu 14. ožujka protiv Jug AO.

 

 

VK Novi Beograd –  VK Jadran Split 15:11 

Četvrtine : 5:1, 3:1, 3:5, 4:4

VK Novi Beograd: Granados (6), Martinović (2), Filipović (2), Vlachopoulos (2), Ćuk (1), Pijetlović, Drašović (1), Vučinić (1) – 11 obrana Trener: Živko Gocić

JADRAN: Harkov (3), Radan, Butić (2), Fatović (2),  Biljaka (1), Vrlić (1), Pejković, Bukić (1), Radović (1),  Anić – 14 obrana Trener: Jure Marelja