U petak u 19 sati na Bazenima Poljud Jadran će u sklopu 4. kola LEN Lige prvaka ugostiti dubrovački Jug AO. Prilika je to za revanš za poraz kojega su jadranaši doživjeli u Dubrovniku u Triglav A1 Regionalnoj ligi, no dubrovački je sastav jedan od ozbiljnijih kandidata za naslov prvaka Europe i neće biti nimalo lako zaustaviti ih.

Nakon tri kola imaju maksimalnih devet bodova, a tijekom listopada su u deset utakmica u raznim natjecanjima ostvarili svih deset pobjeda. Kako najavljuju, u studenome žele nastaviti taj niz te u Splitu osvojiti prvi trofej u sezoni, onaj u Kupu Hrvatske.

No, prvo ih u petak uvečer čeka ogled s Jadranom u Ligi prvaka, a splitska momčad također ima ozbiljne ambicije u ovoj sezoni. Rezultati na startu nisu briljantni, mnogi su očekivali nešto više od momčadi Ivana Asića, no valja biti i realan, kazati kako je listopad donio doista veliki broj utakmica te je za normalno funkcioniranje trebalo imati barem dvije podjednako jake momčadi.

  • Sada nas čeka nova utakmica, nastavlja se taj niz da svaka tri – četiri dana imamo novu utakmicu. Jug je u velikom naletu, dobili su deset utakmica zaredom. U prvoj utakmici u Dubrovniku su se odvojili već u prvoj četvrtini i kasnije su samo održavali razliku. Sada je nova priča, nadam se da ćemo u domaćem bazenu prvenstveno dignuti igru u obrani koja nam je potrebna da cjelokupni rezultat bude bolji. Iz napada u napad moramo biti pravi jer Jug kažnjava i najmanju pogrešku, a kamoli ako im dopustimo da se razmašu – rekao nam je kapetan Jadrana Anđelo Šetka.
  • Zna se što predstavlja Jug u svijetu vaterpola. Lani smo ih pobijedili, mislim da možemo to i sada. Ova ekipa vrijedi više nego to pokazuje statistika i taj učinak u obrani. Dižemo se u formi i vjerujem da ćemo sada bolje igrati – dodao je Ante Visković.