Jadran večeras s početkom u 18.30 sati igra četvrtu utakmicu finalne serije Prvenstva Hrvatske u Dubrovniku protiv Jug Adriatic osiguranja. Trenutni je skor 2:1 za jugaše.

Još je u glavama navijača Jadrana treća utakmica finala, tih 0:8 na početku splitske utakmice. Izgledao je to kao scenarij iz noćne more, kao nešto što se ne može i ne smije dogoditi. Ali jest.

Ono što je sada ključno za jadranaše je kada uskoče u bazen u Gružu, u četvrtu utakmicu finalne serije, da očiste glavu. Da igraju tu utakmicu samu za sebe, da se oslobode pritiska i pokušaju osigurati tu petu utakmicu.

– Jug je bio puno bolji u toj trećoj utakmici, ali mi idemo u Gruž pobijediti i izboriti tu petu utakmicu – kazao je Jadranov igrač Zvonimir Butić.

Nimalo dobra vijest za njih je izostanak prvog centra Nikše Dobuda. Tijekom te treće utakmice Dobud je zaradio crveni karton zbog vikanja s klupe.

– Isključio ga je talijanski sudac Severo. Nije znao da je u nas pravilo da crveni karton znači automatsko isključenje i za iduću utakmicu. Pravdao se da u Italiji nije tako, ali sada je gotovo. Mi idemo u Dubrovnik hrabro po tu petu utakmicu – kazao nam je predsjednik Jadrana Albert Pavlović.

Bez Dobuda i s 1:2 u utakmicama, sada se teret favorita svakako seli na stranu dubrovačke momčadi. (SD)