Vaterpolisti splitskog Jadrana sutra, u subotu, s početkom u 18 sati u Crnoj Gori igraju utakmicu predzadnjeg kola Triglav A 1 lige protiv Budve. Pobjeda bi im, uz povoljan rasplet ostalih utakmica, mogla osigurati četvrto mjesto koje vodi u doigravanje za prvaka, no nikad u ovakve dvoboje ne valja ulaziti s takvim kalkulacijama.

  • Dva su kola do kraja, borimo se za četvrto mjesto. Bitna nam je ova utakmica protiv Budve u kojoj želimo pobjedu, Potrebno nam je osvojiti te bodove. Naravno da ćemo pratiti i što će drugi napraviti, ali to je njihova stvar, na to ne možemo utjecati – kazao nam je trener Jadrana Ivan Asić.

Budva se bori za ostanak što im je iznimno bitno jer su već osigurali znatan proračun za iduću sezonu u kojoj ciljaju puno više nego ove godine. No, sve ovisi o o(p)stanku, stoga je i njima dvoboj protiv Jadrana iznimno bitan.

  • Čeka nas težak protivnik koji traži da izbjegne ispadanje. Spremaju se pojačati za dogodine, ali to su njihovi planovi. Mi smo fokusirani na sebe i želimo pobijediti. Trebamo igrati maksimalno kao momčad i pomagati jedni drugima. Da se ne srlja u individualne pogreške – zaključio je Asić.

Splićani opet nisu kompletni.

  • Ivan Krapić nije otputovao, već ga nema tri tjedna. Nadam se da će biti dobro.

Na koncu, računica je jednostavna. Ukoliko Jadran pobijedi, a Mornar izgubi od trenutno drugoplasirane momčadi Jadrana Carine (igra se danas, u petak u 18.30) te Partizan izgubi od vodećeg i stopostotnog do sada Juga CO (subota u 19 sati), splitski Jadran će osigurati četvrto mjesto i doigravanje i prije zadnjeg kola i dvoboja protiv Partizana u Splitu.