Izbornik Tucak okupio je reprezentaciju za utakmicu Europa kupa/Svjetske lige protiv Rumunjske koja se igra danas s početkom u 17 sati, a u sastavu su tri jadranaša, Anđelo Šetka, Ante Visković i Ivan Domagoj Zović . Navedeno natjecanje okuplja 14 momčadi podijeljenih u 4 skupine iz koje će po dvije prvoplasirane izboriti plasman na završni turnir Europa kupa čije je domaćinstvo dobila upravo Hrvatska. Tako ćemo na zagrebačkoj Mladosti od 05.- 07. travnja moći gledati ponajboljih osam europskih momčadi.

Hrvatska reprezentacija nalazi se u skupini D s momčadima Rumunjske i Srbije, a nakon prve utakmice s Rumunjima koja se održala u Šibeniku Hrvatska je slavila rezultatom 17:4. Za drugu utakmicu izbornik je pozvao sljedećih trinaestoricu koji su se danas uputili prema Rumunjskoj: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Luka Lozina, Marko Macan, Hrvoje Benić, Ivan Buljubašić, Loren Fatović, Ante Visković, Andrija Bašić, Lovre Miloš, Anđelo Šetka i Ivan Domagoj Zović.

– Očekuje nas utakmica u kojoj smo apsolutni favoriti, utakmica u kojoj se može reći da su bodovi već upisani u našu korist bez obzira na to što igramo u nešto izmijenjenom sastavu. Ponovo će priliku dobiti nešto mlađi igrači, starije igrače s kojima računam već dugi niz godina i koji nose igru reprezentacije trenutno odmaram. Ono što očekujem jest da prikažemo dobru utakmicu u kojoj će mlađi igrači imati priliku za potvrdu svojih kvaliteta. Ova utakmica je još jedna dobra priprema za ono što će biti najbitnije, a to je utakmica sa Srbijom koja se odigrava 12. ožujka u Sisku – pojasnio je izbornik Tucak.

Izbornik je time najavio utakmicu za koju je domaćinstvo dobio upravo grad Sisak koji je od neprofitne organizacije ASEC Europe sa sjedištem u Bruxellesu proglašen za Europski grad sporta 2019. godine. Sisak je tako domaćin odličnog vaterpolskog duela vječitih rivala, reprezentacija Hrvatske i Srbije. Srpska reprezentacija je u prvoj utakmici pobijedila Hrvatsku u napetom završetku nakon izvođenja peteraca rezultatom 11:9.