Danas je na Zvončacu održana konferencija za novinare pred početak sezone i odlazak na kvalifikacijski turnir Lige prvaka u Beogead. Jadranaši igraju protiv domaćina Crvene zvezde, grčkog Vouliagmenija, te francuskog Pays d’Aixa. Samo dvojica idu naprijed, ostali se opraštaju s Ligom prvaka već na prvom koraku.

Na ‘pressici’ su bili trener Ivan Asić, sportski direktor Dejan Savičević, kapetan Anđelo Šetka i pojačanje iz Mornara Rino Burić.
– Puni smo želje, dobra smo momčad, bolji od svih i nadam se prvom mjestu u skupini!– rekao je Burić.
Osim Rina Burića iz Mornara, novi su i mornarevac Marin Vrdoljak, Antonio Dužević, Marin Borovčić Kurir iz POŠK-a, vratar Luka Sučić koji je došao iz Mladosti:
– Pomlađena je naša momčad, popunili smo se većinom iz splitskog bazena. Uprava je osigurala sve što je mogla na visokoj razini što se tiče logistike, naš je veliki cilj finale Kupa što se igra krajem studenoga u Splitu, a sad u Beogradu dat ćemo dakako sve od sebe, čekaju nas uzbudljiva nadmetanja – rekao je Dejan Savičević, sportski direktor.
– Trener Vouliagmenija je naš Hrvoje Koljanin, s kojim sam ja još nekad igrao. Pozna nas dobro. Nadam se da ćemo ih pobijediti, premda imaju najboljeg grčkog igrača Afroudakisa što samo po sebi govori i upozorava – rekao je Šetka.
Ivan Asić, trener:
– Svi smo jedni drugima nepoznanica, volio ih da bude pun bazen i sportska atmosfera. Nisam još vodio momčad s novim pravilima, igrali smo samo trening-utakmice s Mornarom i s Mladosti koja nam je bila u Splitu na treninzima. Bit ćemo drugačiji, u fazi napada pokretljiviji, htio bih da igramo brže. Promjene u pravilima čine vaterpolo bržim, s više udaraca, golova, isključenja. Treba vremena i da se snađemo…

Raspored
Beograd
plivalište 25. maj – “Milan Gale Muškatirović” na Dorćolu
petak 13. rujna, 20.45: Jadran – Vouliagmeni (Grčka)
subota 14. rujna: 19.00: Crvena zvezda – Jadran
nedjelja 15. rujna: 10.00: Jadran – Pays d’Aix Natation (Francuska)