Jadran – Mladost 7:9 (1:3, 2:3, 1:1, 3:2)

Split – Bazen u Poljudu. Bez gledatelja.

Suci: Dragan Štampalija, Tomislav Copić.

Jadran: Podrug, Burić, Marinić-Kragić (1), Bego, Z. Butić (3), Pejković, Milardović (1), Stojanac, Bušelić, Delić, Šetka (2), A. Dužević, Čelar, Zović.

Mladost: Marcelić, Radu (3), Miloš, Biljaka, Lazić (2), Dašić (1), Bukić (1), Bušlje, Visković, Bajić, M. Vrlić, Kharkov (2), Jurlina, J. Vrlić.

Peterci: Jadran 2 od 2, Mladost 1 od 3.

Igrač više: Jadran 3 od 9, Mladost 5 od 8.

Mladost je u dvokoraku prošla u finale Prvenstva Hrvatske, nakon 10:5 pobjede u svom bazenu, sada su na Poljudu pobijedili 9:7.

Kako je trener Jadrana Mile Smodlaka istaknuo da je u prvoj utakmici polufinala protiv Mladosti loša bila realizacija, tako se ta priča nastavila i na početku druge utakmice, ovog puta u Splitu. Brzo je zagrebačka momčad došla do vodstva 3:0 nakon samo pet i pol minuta igre jednim golom Bukića i dva Radua. Jadran je smanjio na 1:3 pogotkom Jerka Marinića-Kragića s igračem više.

No, gosti su i dalje lakše stizali do situacija za pogotke, dio svojih šansi su realizirali, dok su jadranaši teško dolazili uopće do situacije za šut. Nekako su držali priključak jednim pogotkom iz peterca i fantastičnom solo akcijom Šetke koji je u drugoj četvrtini smanjio na 5:3. Golom Dašić za 6:3 otišlo se u treću četvrtinu u kojoj je Mladost zabila prva, precizan je bio Lazić za plus četiri (3:7).

Propustili su potom suci u kontranapadu suditi peterac na Šetki koji je dva napada kasnije skrivio peterac kojeg nije realizirao Kharkov.

Tračak nade za domaće ponudio je Butić smanjivši na 4:7 s igračem više minutu i pol do kraja treće četvrtine. Imali su jadranaši još zadnji napad u četvrtini, šansu za doći na minus dva, ali udarac Burića išao je preko gola.

Eto Butića još jednom, četiri i pol minute do kraja isplivao je kontu i smanjio na 5:7.

Kapetan Jadrana bio je u tim trenucima izvan igre, raskrvavljen, dobio je udarac laktom, držao led na licu… Gosti su napravili nekoliko pogrešaka, Jadran imao prilike iz kontre, ali nisu uspjeli smanjiti na minus 1. Zato je dvije minute do kraja Kharkov zabio za 8:5. Potom je iz peterca na 6:8 smanjio Butić, ali vremena je bilo malo. Svaku je nadu domaćih ugasio Lazić pogotkom za 6:9 minutu i 22 sekunde do isteka vremena.

Jadrana sada očekuje borba za treće mjesto.