MLADOST – JADRAN 10:5 (3:0, 3:1, 2:3, 2:1)

Zagreb, bazen Mladosti na Savi.

Prvenstvo Hrvatske, prva utakmica polufinala doigravanja.

Suci: Franulović i Savinović.

MLADOST: Marcelić (10 obrana), Jurlina, Radu (2), Miloš, Biljaka, Lazić, Dašić (1), Bukić (3), Bušlje (1), Visković (1), Bajić, Vrlić (1), Harkov (1), Vrlić.

JADRAN: Podrug (12 obrana), Čelar, Burić, Marinić Kragić, Bego, Z. Butić, Pejković (1), Milardović, Stojanac (1), Bušelić, Delić (2), Šetka, A. Dužević (1), Zović.

Igrač više: Mladost 2/8, Jadran 3/9.

Peterci: Mladost 1/1, Jadran -.

Uz šutersku realizaciju od samo 20 posto (5/25) vaterpolisti splitskog Jadrana utonuli su u poraz protiv Mladosti koja je povela u polufinalnoj seriji doigravanja. Jadranaši su se od početka mučili u napadu, štoviše prvi su gol postigli tek u 11. minuti za smanjenje na 4:1 (Stojanac). Uzvratili su na drugoj strani Bukić i Harkov pa je domaćin nakon polovice igre imao velikih 6:1. U ostatku dvoboja Jadran se donekle stabilizirao došavši na 7:4, čak je potom imao i igrača više, no više od toga raspoložena Mladost nije mu dopustila.

Gostujući trener Mile Smodlaka jasno je detektirao razlog poraza:

– U napadu smo bili loši i već nam se drugi put zaredom događa da protiv Mladosti ne možemo odgovoriti na njihov presing. Vjerujem da u Splitu možemo pobijediti, ali ako ne nađemo način kako se suprotstaviti tom presingu nemamo puno šansi.

Igra se na dvije pobjede, a druga je utakmica na rasporedu u subotu u Poljudu u 18 sati. (SD)