Jadran – Jadran Carine 9:11

(3:4, 1:3, 2:0, 3:4)

Split – Bazen u Poljudu. Gledatelja: 400.

Suci: Savinović (Dubrovnik), Mišković (Kotor)

Jadran: Anić, Burić, Zović (3), Krapić (2), Z. Butić, Pejković (1), Power, Vrdoljak, Visković, Delić (1), Šetka (2), Dužević, Sučić, Borovčić Kurir..

Jadran Carine: Tešanović, Čagalj, Popadić (1), Obradović, Baničević, Averka (3), Mijušković (1), D. Radović, Đ. Radović (2), Spajić (1), Brkić (1), Petković (2), Đurović, Vučurović.

Peterci: Jadran 5 (4) , Jadran Carine 2 (1).

Igrač više: Jadran 2 od 7, Jadran Carine 4 od 10.

U utakmici prvog kola Triglav A1 Regionalne lige Jadran iz Herceg Novog pobijedio je splitskog Jadrana 11:9. Domaći Jadran lovio je ‘minus’, ali kada je trebalo stići zaostatak, nije išlo.

  • Tako je, uvijek smo dolazili blizu, a onda nismo uspijevali, često zbog nekih brzopletosti. Kvalifikacijski turnir za Ligu prvaka u Beogradu jest ostavio traga na nama, ali ne smije nam to biti alibi. Nije ugodno izgubiti nikad, sada idemo analizirati ovu utakmicu i pripremiti se za play-off Lige prvaka protiv Strasbourga u subotu – kazao je trener domaćih Ivan Asić.

Sredinom druge četvrtine Popadić je zabio s igračem više za vodstvo gostiju 5:3, a na kraju druge četvrtine Crnogorci su vodili 7:4.

Golom Krapića Splićani su otvorili treću četvrtinu, a 13 sekundi do isteka četvrtine Zović je reaizirao peterac i vaterpolistima kluba sa Zvončaca ostalo je osam minuta da nadoknade minus 1 (6:7).

No, Averka je na startu zadnje dionice bio precizan s igračem više za 6:8, Krapić je 4.18 minuta prije kraja s igračem više smanjio na 7:8. Averka je dvije minute prije kraja zabio za 9:7. Smanjio je potom Šetka na 8:9, no opet Averka s igračem više zabija na drugoj strani za 8:10. Ostalo je 57 sekunda do kraja kada je Zović iz peterca smanjio na 9:10, a Spajić je okončao susret pogotkom za 9:11.