E sad više nema “labavo”. Danas počinje vaterpolska Liga prvaka, a Hrvatska ima dva predstavnika. Unutra je “pretplatnik” Jug Adriatic osiguranje kojemu ugovor jamči mjesto među 16 najboljih klubova Europe, a kroz kvalifikacije se, četvrti put, probio splitski Jadran.

I baš Jadran prvi stupa na scenu, danas ih čeka utakmica protiv WASPO 98 Hannovera, njemačka je momčad domaćin, a bit će to jedan od susreta koji bi trebao donijeti rasplet u borbi za Final Eight.

Priča tek počinje, naravno, vremena je pregršt, kao i prilike za popravak, ali situacija u skupini A u kojoj su jadranaši djeluje prilično izgledna.

– Pa mislim da nam je skupina nešto lakša nego prošle godine, vidim tu Olympiacos i Pro Recco kao velike favorite za prva dva mjesta, a za preostala dva bismo se trebali boriti s Hannoverom, Barcelonetom i Radničkim iz Kragujevca – kazao je trener Jadrana Mile Smodlaka i dodao:

U NEDJELJU SUPERKUP U ZADRU

– U tom je smislu ova utakmica protiv Hannovera jako bitna. Mi idemo u Njemačku pobijediti, samo nam je to u mislima.

Iza Jadrana je rutinska prvenstvena pobjeda protiv Primorje, a prije toga i remi u velikom derbiju s Jugom, bilo je 10:10 u Gružu.

– Bila je to utakmica u kojoj je bio grešaka na obje strane, ni mi ni oni nismo briljirali, bit će već osjetno drugačije u nedjelju u Zadru kada nas čeka to prvo izdanje Superkupa i bitka za prvi hrvatski trofej u sezoni – kazao je Smodlaka.

I u Njemačkoj će biti lišen usluga drugog vratara Mate Anića koji je slomio prst.

– Da, liječnici su nam javili da ćemo ga imati natrag tek za nekih šest tjedana. Putujemo u Njemačku s igračem manje, jedini vratar je Marcelić, ali riječ je o našem prvom vrataru i vjerujem da će biti na pravoj razini.

No, nakon nekoliko tjedana pauze vraća se oporavljeni kapetan Anđelo Šetka. Jadranaši su jučer trenirali u Zagrebu i krenuli put Njemačke. Utakmica u Hannoveru počinje u 19 sati. (SD)