U Budimpešti je, nakon duge i teške bolesti, preminuo Tibor Benedek (47), jedan od najboljih mađarskih, ali i svjetskih vaterpolista svih vremena.

S Mađarskom reprezentacijom, kao igrač, uzastopno je osvojio tri olimpijska zlata (Sydney 2000., Atena 2004. i Peking 2008.), jedno zlato, dva srebra i jednu broncu sa svjetskih prvenstava, zlato s prvenstva Europe, zlato, dva srebra i broncu s FINA kupa, uz ukupno 384 nastupa.

Kao klupski igrač, velike uspjehe je ostvario u kapici Ujpest Torne (jednom Prvak Europe, jednom pobjednik kupa pobjednika kupova) i Pro Recca (tri puta prvak Europe, pet puta osvajao Superkup Europe). U Mađarskoj je 6 puta bio prvak države, uz 3 nacionalna kupa i 1 superkup, dok je u Italiji 7 puta bio državni prvak i jednom pobjednik kupa.

Na mjestu izbornika Mađarske reprezentacije 2013. godine osvaja zlato na Svjetskom prvenstvu u Barceloni. Kao izbornik osvaja i srebro na EP u Budimpešti 2014., broncu na EP u Beogradu 2016. , dva srebra u Svjetskoj ligi (2013. i 2014.) i srebro na FINA kupu (2014.).
Tibor je  četiri puta proglašen najboljim mađarskim vaterpolistom godine (1992., 1993., 1994. i 2002), ali i najboljim mađarskim trenerom godine (2013.). Godine 2015. je primljen u Kuću slavnih vodenih sportova u Fort Lauderdaleu. Godine 2008. Budimpešta ga je proglasila počasnim građaninom. Nositelj je i tri mađarska državna odlikovanja.

Vrhunski čovjek, igrač, trener. Ostavio je neizbrisiv trag u svijetu vaterpola, a i športa općenito. Bio je i bit će primjer našoj djeci, vaterpolistima, sportašima.

Jadranaši su Tibora „upoznali“ na utakmici kvalifikacija za Kup prvaka Jadran-Ujpest Torna (pobjeda Jadrana 17:10) u sezoni 1991/92 kada je Jadran i osvojio zlato.

Jadran je tada nastupio u sljedećem sastavu:

Posinković, Kreković, Vasović A., Budimir, Duhović D., Savičević, Močan, Nardelli A., Vasović J., Bezmalinović, Kržić, Bukić, Šimenc.

Vaterpolski klub Jadran-Split u svoje ime i u ime svih svojih članova izražava iskrenu sućut obitelji pokojnog Tibora Benedeka, našim sportskim prijateljima u Mađarskom vaterpolskom savezu i cijelom mađarskom vaterpolu.