Kadeti Jadrana pobjednici su Kupa Hrvatske. U ovaj vrući kolovoški dan mladi jadranaši predvođeni trenerom Milom Smodlakom servirali su nam istinsko osvježenje te uljepšali dan pobjedom u finalu Kupa protiv riječkog Primorja 6:4.

Bila je to tvrda utakmica u kojoj je Primorje povelo 1:0, no nakon toga su jadranaši preuzeli kontrolu utakmice, poveli 2:1 i više nisu ispuštali prednost do kraja utakmice.

Tomislav Stričević, Petar Visković, Luka Dodoja, Toni Brakus, Luka Komar, Marin Luka Ćubelić, Petar Vodopivec, Andro Galić, Franko Peruzović, Antun Pavlović, Toma Bekavac, Vito Janković, Luka Jurišić i Bruno Smodlaka, ti su momci koji su pod dirigentskom palicom Mile Smodlake odsvirali finale bez greške. Valja naglasiti i da su u prvom dvoboju igrali i Dražen Jelinčić i Luka Eterović, momci rođeni 2007. godine, dvije godine mlađi, ali su za vrhunski rad tijekom godine nagrađeni te su i oni bili dio pobjedničke momčadi.

Jadran je prvo u skupini s 14:5 pobijedio Solarisa, POŠK-a 9:5, a Mladost 7:4. U nastavku natjecanja u polufinalu je opet pao POŠK, ovog puta s 12:5, a u finalu riječko Primorje.

  • Bilo je odlično, protiv Solarisa smo bili nešto lošiji, velika je na kraju bila prednost, ali nije bilo to naše najbolje izdanje. Išlo nam je u prilog da je to bilo odmah na otvaranju, iskoristili smo tu utakmicu da se posložimo i bili smo sve bolji iz utakmice u utakmicu. Borbeni, odlična obrana, nismo protivniku dozvoljavali da igra. Jako čvrsto smo igrali – rekao nam je Mile Smodlaka.

Je li iznenađenje ovako uvjerljivo osvajanje Kupa?

  • Primorje je možda na papiru bilo favorit, ali mi zaista možemo igrati sa svima. Nije iznenađenje u tom smislu. Nisam očekivao da ćemo tako izdominirati Primorje i u finalu. Od druge četvrtine nisu bili blizu. Naš ponajbolji igrač Vodopivec je još početkom druge četvrtine isključen, a svejedno smo kontrolirali utakmicu. Momci su se veselili, skakali, sad ručak, Split i kući fešta – kazao je Smodlaka i dodao:
  • Puno ima zasluge i mojih kolega, Ane, Popa i Marka koji su veliki dio ljeta bili s njima ja se ovim putem zahvaljujem i njima.