S prvom finalnom utakmicom koja je na rasporedu u subotu, 28. svibnja od 17.45 sati na zagrebačkom bazenu uz Savu počinje finale Prvenstva Hrvatske za žene između Mladosti i Jadrana.

Prvenstvo Hrvatske, Seniorke / 27. svibnja 2022.

PRVENSTVO HRVATSKE (seniorke) – Finale Mladosti i Jadrana (stream 17.45)

U tjednu u kojem smo dobili prvake Hrvatske, počinje i rasplet za naslov prvakinja Hrvatske. Žensko seniorsko prvenstvo primiče se kraju, a kulminacija počinje ove subote s finalom vaterpolistica Mladosti i Jadrana. Točnije, s prvom finalnom utakmicom koja je na rasporedu u subotu, 28. svibnja od 17.45 sati na zagrebačkom bazenu uz Savu.

Finale je načelno sasvim očekivano. Mladost i Jadran su dvije daleko najbolje ekipe u Prvenstvu Hrvatske, zauzele su i prva dva mjesta u ligaškom dijelu, Zagrepčanke su i jedine koje su sve utakmice okončale pobjedama. Štoviše, vrlo uvjerljivima. Jadranašice su pak, uz dužno poštovanje ostalim sastavima, jedine koje se realno mogu nositi sa Žabicama.

U konačnici, još je uvijek u živom sjećanju prosinačko finale Hrvatskog kupa u Zagrebu u kojem su jadranašice iznenadile Mladost, te pobijedile 13:12 boljim izvođenjem peteraca.

Upravo je taj trofej nadahnuće i Zagrepčanka i Splićankama. Jednima ne bi li dokazale da su bolje, da je finale bio njihov trenutak slabosti, drugima prilika za dokazivanje da Kup nije bio slučajnost.

– Sve smo kompletne i na okupu. Cure jedva čekaju utakmicu, fizički su odlično spremne, ali budući da smo mi od jadranašica izgubile finale Kupa prošlog prosinca, što je nama primarno trebalo da se malo ‘trgnemo’, sada smo doista pune motivacija. Motivacije više – tako zbori Mia Šimunić, trenerica Mladosti i dodaje.

– Napeti smo u iščekivanju. Mi smo nakon tog izgubljenog finala još triput igrale protiv Jadrana, sve tri smo lagano dobile. U biti, imale smo sasvim drukčiji, ozbiljniji pristup nego u tom finalu. Sada smo puno koncentriranije jer jadranašice su u međuvremenu u sazrele, i puno treniraju i ‘hvataju’ nas. One su nama ipak postale jako ozbiljne suparnice – veli Mia Šimunić.

Aljoša Kunac, trener Jadrana do posljednjeg se trenutka, do polaska za Zagreb na dan utakmice pripremao za finale pomnim pregledom video-zapisa utakmica.

– Želim utakmicu što sigurniju, pripremljeniju, ali uvijek smo popraćeni problemima. Rijetko kada kompletni, pa tako ni sada. No, što je tu je, nećemo se vaditi na probleme. Idemo u Zagreb s namjerom napraviti dobar rezultat.

Dobar rezultat bi bio, pretpostavljamo samo jedan…

– Naravno, tri boda odnosno pobjeda – napominje Kunac.

Trener jadranašica je spominjao probleme s kojima dolaze u Zagreb, a to su…?

– Nismo kompletni. Zbog mature nam nema Dore Vujević, a Ivana Butić je tek počela trenirati nakon dužeg izbivanja. Bit će u sastavu, ja se nadam ako izdrži malo, super. Ako ne, nema veze, što ćemo sad. Idemo u Zagreb bez opterećenja, štogod napravimo bit će dobro. Mladost je favorit kao i uvijek, imaju i ‘dužu’ klupu, tradiciju, sve. Tako da će biti teško. Jedino da mi ponovimo onakvo naše izdanje kakvo je bilo u finalu Kupa, tada bi mogli učiniti nešto više – veli Aljoša Kunac.