Prvenstvo Hrvatske u vaterpolo započinje 3. listopada, Jadran u prvom kolu dočekuje momčad Zadra, kreće novi sustav natjecanja u kojem sudjeluje 11 hrvatskih klubova. U novu sezonu kreće se s dozom opreza, nakon prošlogodišnjeg iskustva i epidemioloških mjera koje su uvelike utjecale na preoblikovanje sistema natjecanja. Komentar na pomlađenu momčad i utakmice koje slijede dao je trener prve momčadi Mile Smodlaka;

  • Što se tiče očekivanja od sezone, moje jedino i najveće očekivanje je da se sezona privede kraju. S obzirom na sve što se događa, cilj je da uspijemo uopće odigrat ovu sezonu. S druge strane, očekujem da napravimo jedan iskorak u odnosu na prethodne sezone u vidu priključivanja mladih igrača prvoj momčadi. Ne samo u trenažnom procesu, već i u sudjelovanju u natjecanjima za seniore.
  • Realno očekivanje po pitanju rezultata je 3. mjesto u domaćem prvenstvu i prolazak u Eurocup, uz želju da se ponovi situacija od prošle sezone i da Jadran opet nekome pomrsi račune. To bi bio možda jedan korak više.
  • Na novi sistem natjecanja se jednostavno treba prilagoditi jer je situacija takva kakva je. Iako neke nove ekipe neće biti kvalitetom na razini kao srpske i crnogorske, trebamo i njima pružit priliku. Također, neki naši mladi igrači su na posudbi u ekipama Galeba, OVK Poška i ova situacija im pruža mogućnost za stjecanje igračkog iskustva u seniorskim ekipama.
  • Regionalna liga se neće igrati na način na koji se igrala do sada, nemamo više F4 već F8 tako da ćemo i tu imati šansu odmjeriti snage s ekipama iz regije.

Također, svoje mišljenje je podijelio i kapetan Jadrana, Anđelo Šetka, koji se dotaknuo igračkog ritma i kadra;

  • Što se igračkog kadra tiče, otišlo je nekoliko bitnih igrača koje će biti teško nadomjestiti, a kao najveći hendikep bih istaknuo odlazak dva ljevaka koja su pridonosila širini igre. Svakako će trebat vremena da se ponovno posložimo i uigramo da budemo na tragu onoga što smo bili zadnjih par godina.
  • Dosta mladih igrača se priključilo prvoj momčadi tako da će sigurno bit oscilacija u igri, nadam se što manje. Očekivanja su da se razina igre podiže iz utakmice u utakmicu, kako bude odmicalo natjecanje.
  • Jug i Mladost su svakako igrački kvalitetniji od nas, ali ostaje želja da ih namučimo u borbi za naslov prvaka.