Juniori Jadrana u nedjelju u podne igrat će u finalu Prvenstva Hrvatske. U dramatičnoj polufinalnoj utakmici jadranaš su pobijedili Mornar Brodospas nakon boljih izvođenja peteraca rezultatom 10:9. Nakon četiri četvrtine rezultat je bio 5:5, igrale su se čvrste obrane,  s druge strane napadači nisu bili pretjerano raspoloženi na obje strane, stoga smo u osnovnom dijelu utakmice vidjeli samo deset pogodaka.

Jadran je poveo 2:0, no mornarevi su brzo to preokrenuli na 3:2 i u završnicu susreta ušli s prednošću 5:4. Tek minutu i pet sekunda prije kraja susreta Toni Brakus iskoristio je situaciju s igračem više i iz teške pozicije zabio za 5:5.

U izvođenju peteraca Mornar jje prvi stigao do prednosti nakon što je Roko Pavić obranio udarac Luke Dodoje, no potom je vratar Jadrana Robert Stričević obranio jedan udarac, da bi potom Luka Dužević za Mornar promašio cijeli gol i Jadran je ušao u finale.

  • Bio je ovo pravi triler. Moram naglasiti da smo mi igrali s najmlađom momčadi u ovom natjecanju, s čak petoricom igrača rođenih 2005. godine. Sad nas čeka finale, idemo samouvjereno i vjerujem da možemo do novog dobrog rezultata – kazao je trener juniora Jadrana Andro Franičević.