Hrvatska se u četvrtfinalnoj utakmici sastala s Crnom Gorom te u teškoj utakmici pobijedila
rezultatom 9:7 (1-2, 1-2, 4-2, 3-1) čime je izborila ulazak u polufinale Europskog prvenstva u Barceloni.

– Izuzetno teška utakmica, kao što smo i očekivali s ovako opasnim i jakim protivnikom. Čak dvije i pol četvrtine bili smo u nepovoljnoj situaciji. Cijelo vrijeme sam govorio igračima da moramo vjerovati i nastaviti igrati onako kako mi znamo. I vjerujte mi da neću pretjerati niti karikirati kada kažem da je ova danas pobjeda slika naše reprezentacije i svega na čemu smo radili u proteklom periodu – zajedništva, homogenosti, vjere, pobjedničkog duha, mentaliteta… I zbog toga volim ove momke. Utakmica se mogla i izgubiti, naravno, ovo je sport, no zbog ovog duha uživam raditi ovaj posao s ovim momcima, tako duboko vjerujemo jedni drugima. Presretan sam u ovom trenutku, no vremena za sreću nemamo, trebam presvući ovu košulju i slijedi Srbija – rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Najboljistrijelac bio je Ivan Buljubašić s dva pogotka, dok su po jedan zabilježili Macan, Fatović, Lončar, Joković, Vukičević, Bušlje i Šetka, dok je odličan Marko Bijač sa 7 obrana.

– Mislim da smo ušli dosta nervozno u utakmicu, pogotovo u tom napadačkom dijelu. Crna Gora je dobro pripremljena ekipa i uspjeli su zaustaviti naše dobre strane u napadu. Međutim, još jednom smo pokazali kako smo mentalno vrlo jaki, nismo gubili glavu unatoč lošem otvaranju utakmice i stoga mislim da smo zasluženo pobijedili. Naša kvaliteta na kraju je došla do izražaja. Sada ćemo se odmoriti i onda nas čeka veliko polufinale – rekao je Marko Bijač.

U četvrtak se u 20.30 sastajemo s reprezentacijom Srbije u polufinalnoj utakmici s izravnim prijenosom na HRT 2. Srbija je u četvrtfinalnoj utakmici lagano svladala Mađarsku rezultatom 8:5.

– Dvije najveće reprezentacije svijeta, neka se nitko ne uvrijedi, proteklih godina osvojili smo sve i jedni i drugi, od svjetskih prvenstava, europskih, Olimpijade… Sastaju se dvije fantastične reprezentacije. Ja ih silno poštujem, ali dajte mi zapravo da vjerujem u svoju ekipu i da vjerujem da ćemo i njih preskočiti, uz dužno poštovanje premaSrbiji – zaključio je izbornik.