Splitski Jadran u trećem kolu LEN Lige prvaka večeras (18 sati) gostuje kod Sintez Kazana.
Ruska momčad otvorila je natjecanje s dva poraza te zajedno s crnogorskim Jadranom Carine dijele zadnje mjesto u Skupini A. Splitski je Jadran, pak, u drugom kolu remizirao s njemačkim Spandauom te s Berlinčanima dijeli peto mjesto.
Gledajući tako samo suhoparne brojke netko bi mogao zaključiti kako bi Sintez mogao biti lagan plijen Splićanima, ali daleko od toga. U prvoj su utakmici Rusi u gostima kod Szolnokija izgubili 13:10, a potom u gostima od Olympiacosa svega 10:8. Bila su to dva teška gostovanja, pogotovo ovo drugo u Grčkoj kod viceprvaka Europe koji je u prvom kolu pobijedio u Splitu jadranaše s čak 17:8.
– Mislim da smo kvalitetnija momčad i spremni smo pobijediti u Kazanu. U Regionalnoj smo ligi izgubili od Mladosti, ali smo pokazali da se dižemo, da nam je igra u obrani sve bolja i vjerujem da ćemo to pokazati i sada u Ligi prvaka – rekao nam je novi igrač u Jadranovoj kapici Antonio Dužević.
Današnja utakmica za jadranaše je osma u samo 17 dana, ritam je to koji je bilo teško izdržati, igrači Ivana Asića imali su neke dobre trenutke, neke nešto lošije, sada su u prilicu tamo daleko u Rusiji ostvariti i prvu pobjedu u ovogodišnjoj Ligi prvaka. (SD)