Kakav ritam za vaterpoliste Jadrana. Večeras gostovanje u Gružu, u petak na Poljud stiže Mladost, a onda ih čeka daleki put u Ligi prvaka, idu u Kazan igrati protiv Sinteza.
Rino Burić u završnici je utakmice protiv Spandaua 04 u prošlom kolu Lige prvaka uzeo stvari u svoje ruke i s dva gola u zadnjoj četvrtini donio jadranašima bod.
– Lijep je to osjećaj, moram priznati. Ovo mi je prva sezona da igram Ligu prvaka, tribine su punije, atmosfera odlična, nekako smo, iskreno, i svi nabrijaniji na te utakmice. I lijepo je onda donijeti bod svojoj momčadi – kazao nam je Burić koji je tijekom ljeta kapicu Mornar Brodospasa zamijenio Jadranovom.
Što očekivati danas od dvoboja s Jugom AO?
– Realno su na papiru oni favoriti, imaju bolji igrački kadar, ali mi imamo izgleda protiv svih. Imamo te probleme s igrom u obrani u ovoj sezoni, ne znam ni sam zašto je tako. To nam je protiv jugaša osnovni zadatak, moramo odigrati agresivno i čvrsto, pokušati popraviti taj segment igre, onda ćemo imati izgleda za bodove – kazao nam je Burić.
A raspored?
– Nije lagan, imamo Juga pa Mladost pa Sintez. Nadam se da ćemo iz te tri utakmice uzeti nešto bodova, jako nam je to važno za samopouzdanje i nastavak natjecanja i u Regionalnoj ligi i u Ligi prvaka – zaključio je Burić.