Luka Bukić i Konstantin Harkov novi su igrači splitskog Jadrana. U trofejnoj sali Sportskog društva Jadran Bukić i Harkov potpisali su jednogodišnje ugovore u društvu s predsjednikom Vaterpolskog kluba Jadran Albertom Pavlovićem.

– S Bukićem i Harkovom dobili smo vrhunske igrače na lijevoj i desnoj strani. U novoj sezoni za nas će igrati i Marino Čagalj, vratio se vratar Mate Anić, a već ranije smo objavili dolazak centra Nikše Dobuda i imamo u idućoj sezoni ozbiljne planove u svim natjecanjima u kojima ćemo nastupiti – kazao je Jadranov predsjednik Pavlović.

Harkov i Bukić zamijenili su tako kapicu zagrebačke Mladosti ovom Jadranovom, a u Split su došli potpisati ugovor na putu prema pripremama reprezentacije u Šibeniku. Ruski vaterpolist Harkov u procesu je dobijanja hrvatskog državljanstva, no pravo nastupa za Hrvatsku imat će tek dogodine, dok je Bukić već sada jedan od stožernih igrača izbornika Ivice Tucka čiji je pomoćnik u reprezentaciji baš Jadranov trener Mile Smodlaka.

– Da, poznajem svog klupskog trenera jako dobro. Kad sam čuo da Jadran slaže ozbiljnu momčad za najveće stvari nisam puno dvojio. Brzo sam se dogovorio s ljudima iz kluba – kazao je Bukić, dok je predsjednik Pavlović pokazao pehar Lige prvaka osvojene u Trstu, kada je kapicu Jadrana nosio i Lukin otac Perica Bukić.

A što je on kazao na sinovljev dolazak na Zvončac?

– Ništa posebno, to je moja odluka. A i on je tu eto igrao – kazao je Luka.

Harkov je rođen u Moskvi, a dolaskom u Jadran ostvarila mu se i velika životna želja.

– Nikad do sad nisam živio u gradu na moru, to sam uvijek želio. Obožavam Split, dosta sam ga već razgledao i radujem se vremenu koje je ispred mene. Radujem se i skorom nastupu za Hrvatsku, moj je sportski cilj igrati na najvećim natjecanjima za najveće rezultate – kazao je Harkov.