Više nema prostora za pogrešku, večeras s početkom u 20 sati na Poljudu počinje završna bitka za treće mjesto u vaterpolskom Prvenstvu Hrvatske između Jadrana i Mornar Brodospasa. Jadran je protiv mornarevaca u ovoj sezoni do sada uvijek slavio, no razigravanje u završnici sezone uvijek je posebno, stoga i trener momčadi sa Zvončaca Ivan Asić poziva na oprez.

– Gradski derbi uvijek je posebno težak, a pogotovo kada se radi o ovako bitnoj fazi natjecanja kao što je borba za treće mjesto. Mi ne možemo niti želimo bježati od uloge favorita u ovom okršaju, ali isto tako ne smijemo se niti sekunde opustiti, misliti da ćemo lako preskočiti Mornara – kazao je Asić.

I u polufinalnim utakmicama protiv jake zagrebačke Mladosti Mornar je pokazao da ima što reći.

– Vidjelo se da mogu igrati dobar vaterpolo i kada su sasvim u utakmici, ozbiljni i motivirani, mogu biti itekako ozbiljan suparnik. Na nama je da odigramo još ovih nekoliko utakmica do kraja sezone na najvišoj mogućoj razini i da uspješno okončamo sezonu koja nam je donijela iskorak na kvalitativnoj razini te igranje u Ligi prvaka – kazao je Asić.

Treće bi mjesto opet jadranašima donijelo šansu da se i dogodine natječu u elitnom europskom vaterpolskom društvu. No, prije nego što uopće počnu razmišljati o tome treba “potopiti” mornarevce što neće biti lagan zadatak. (SD)