Triglav A1 regionalna liga stigla je do završnice, u Dubrovniku će se u petak i subotu odigrati Final Four. U prvom polufinalu s početkom u petak u 18.30 sati sastat će se zagrebačka Mladost i Jadran Carine iz Herceg Novoga, a potom u 20 sati u hrvatskom okršaju snage će odmjeriti domaći Jug CO i splitski Jadran.

Vaterpolisti splitskog kluba su se u prošloj sezoni spašavali da ostanu u ligi, ove godine su izborili Final Four kao prvi splitski klub kojemu je to ikad pošlo za rukom. Protivnik u polufinalu je Jug, momčad koja je stopostotna u ligaškom dijelu sezone i apsolutni favorit za novu titulu prvaka Regionalne lige.

  • Fantastično je raspoloženje u momčadi. Njima je malo više igrača bilo u reprezentaciji, ali kvaliteta je na njihovoj strani. No, idemo igrati. Zadnji put u Splitu (9:20 za Jug, nap. a.) nismo ostavili dobar dojam, nadam se da ćemo ovog puta pokazati da nije tako velika razlilka između nas i njih. Ako budemo igrali kontrolirano, zatvorimo njihove kontranapade, ako igramo oprezno u napadu, onda možemo igrati. Svatko tko kvalitetno odradi obranu može igrati. Trebamo i kontrolirati loptu u napadu. Idemo sa željom da pokažemo da vrijedimo – rekao je Anđelo Šetka, Jadranov kapetan i reprezentativac.

Jug je stopostotan u Regionalnoj ligi?

  • Pokazali su kroz cijelu ligu da su najkvalitetnija momčad, ali ovo je sport, i mi treniramo za nešto, ne samo da gubimo vrijeme na bazenu. Volimo pobjeđivati i pokušat ćemo ugrabiti priliku, ako se ukaže. Barem ja tako razmišljam, nadam se i ostali. Idemo pružiti najbolju moguću partiju, pa čestitati protivniku ako su bolji.

Vas čekaju izazovi kasnije u završnici Prvenstva Hrvatske, četvrtfinale s Primorjem, pa vjerojatno polufinale protiv Mladosti?

  • Neka priprema za to je i ova utakmica. Nastavak prvenstva je jako bitan. Nema puno vremena za daljnja uigravanja, to je to. Kraj je sezone, treba igrati u „zdravoj formi“. Sigurno se osjeti na nama reprezentativcima umor što smo igrali pet utakmica u pet dana, put i sve to skupa, ali nema kukanja. Lijep je osjećaj, lakše je kad se nešto osvoji, onda je i umor lakše podnosiv. Mi koji smo bili tamo smo zadovoljni i sretan sam što smo pred našom publikom osvojili taj prvi trofej u novom natjecanju, Len Europa Cupu.