Jadran se plasirao na završni turnir Regionalne lige

Jadran je na Final Fouru Regionalne lige. Novi je to uspjeh kluba, seniori predvođeni Milom Smodlakom kroz tešku beogradsku grupu prošli su dalje, kao drugi, iza zagrebačke Mladosti, plasirali su se u polufinale Regionalne lige.

Put nije bio lagan, naprotiv. Već prva utakmica donijela je težak izazov, Crvenu Zvezdu. Bila je to utakmica u kojoj su jadranaši dominirali, vodili su 10:6, a onda se morali izvlačiti u ruletu peteraca. Luka Podrug tu je odradio posao, obranio prvi peterac “zvezdaša” i Jadran je s dva boda prošao dalje.

Padali su potom Šabac i Partizan, netko je duhovito dometnuo da je Jadran “riješio” Srbiju, te se morao prebaciti na hrvatske klubove. Prvo na zagrebačku Mladost koja je u subotu bila bolja, a potom na riječko Primorje. U prilično nervoznoj utakmici Jadran je pobijedio 13:10 i trebalo je pričekati kako će završiti dvoboj Mladosti i Crvene Zvezde.

Tu za “žapce” nije bilo dvojbe, trebali su pobijediti kako bi izbjegli moćni Jug AO kao pobjednika dubrovačke skupine, što su i napravili, te je iz Beograda dalje prošao hrvatski “dvojac”, Mladost i Jadran.

Iz dubrovačke skupine uz Jug AO dalje je prošao Radnički. U polufinalu će igrati Jug AO i Jadran te Mladost i Radnički.

Pročitajte više

Pobjeda protiv odličnog Primorja

Jadran – Primorje EB 13:10
(1:2, 5:1, 3:4, 4:3)
Beograd – SC M.G. Muškatirović.
Suci: Abramović i Mišković (oba Crna Gora).

Jadran: Podrug, Burić (1), Marinić-Kragić (1), Bego, Dodoja, Pejković, Milardović, Stojanac, Bušelić, Delić (1), Šetka (5), Dužević, Čelar, Zović (5).

Primorje EB: F. Čubranić, Burburan (1), N. Čubranić, Letica (1), Brubnjak (1), Blažić, Vrbnjak (1), Rakovac (4), Augusti, Jurišić, Babić, Paparić (2), Olić, Car.

Peterci: Jadran 1 (1), Primorje EB –

Igrač više: Jadran 6 od 17, Primorje EB 2 od 8

Nova pobjeda Jadrana u Regionalnoj ligi. Ako Mladost pobijedi Crvenu Zvezdu, Jadran je u polufinalu.

Pročitajte više

Poraz od Mladosti, nedjelja donosi konačni rasplet

Mladost – Jadran 17:12
(5:2, 5:5, 4:2, 3:3)
Beograd – SC M.G. Muškatirović.

Mladost: Marcelić, Radu (2), Miloš (2), Biljaka, Lazić, Dašić (1), Bukić (2), Bušlje, Visković (1), Bajić, M. Vrlić (2), Kharkov (4), Jurlina, J. Vrlić (3).

Jadran: Podrug, Burić, Marinić-Kragić (4), Bego, Dodoja (1), Pejković (1), Milardović (2), Stojanac (1), Bušelić, Delić (1), Šetka (1), Dužević (1), Čelar, Zović.

Peterci: Mladost 1 (0), Jadran 1 (1)
Igrač više: Mladost 9 od 12, Jadran 5 od 17

U utakmici četvrtog kola kvalifikacijskog turnira Regionalne lige u Beogradu Mladost je pobijedila Jadrana i osigurala plasman na završni turnir. Jadran u zadnje kolo, u kojem igra protiv Primorja, ulazi s trećeg mjesta, ukoliko Splićani pobijede Primorje, a Mladost bude bolja od trenutno druge Crvene Zvezde, Jadran bi se pridružio „žapcima“ u polufinalu Regionalne lige.

Pročitajte više

Momčad sa Zvončaca duplo bolja od Partizana

Partizan – Jadran 6:12
(3:4, 3:3, 0:2, 0:3)
Beograd – SC M.G. Muškatirović.
Suci: Abramović i Mišković (oba Crna Gora).

Partizan: Bulajić, Božović, Barač (2), Nešić, Schofield (1), Jakšić, Vergara Real, Mitrović (1), Živojinović (1), Dimitrijević, Andrin (1), Bućan, Glušac, Timotijević.

Jadran: Podrug, Burić (2), Marinić-Kragić (3), Bego, Dodoja, Pejković, Milardović (2), Stojanac, Bušelić, Delić (1), Šetka (3), Dužević (1), Čelar, Zović.

Peterci: Partizan 1 (1), Jadran 4 (2)
Igrač više: Partizan 0 od 2, Jadran 5 od 7.

Pao je i Partizan. Prvo je Jadran boljim izvođenjem peteraca pobijedio Crvenu Zvezdu, zatim Šabac, a sada i Partizan – tri od tri. Ostaju još utakmice sa zagrebačkom Mladosti i u nedjelju ujutro protiv Riječkog Primorja, plasman na Final Four sada je sasvim blizu.

Momčad Partizana uspijevala je nekako odolijevati Jadranu u prve dvije četvrtine nakon kojih je rezultat bio 6:7 u korist splitskog kluba. No, u zadnje dvije četvrtine igrači Mile Smodlake odigrali su fantastičnu obranu, nisu primili ni gola, a zabili su ih pet i na kraju s uvjerljivih 12:6 slavili protiv „crno-belih“.

Gotovo stopostotan učinak nakon tri kola, nedostajalo je tek malo više koncentracije protiv Crvene Zvezde da se utakmica okonča pobjedom i bez ruleta s pet metara, no jadranaši su se doveli do četvrtog kola praktički neokrznuti i imaju sada sve u svojim rukama. Protiv Mladosti će to biti veliki hrvatski derbi, dok u nedjeljni dvoboj kontra Primorja Jadran ulazi kao favorit.

 

Pročitajte više

Uvjerljiva pobjeda, Šabac nije bio ni blizu

Šabac – Jadran 7:12
(2:4, 2:3, 1:5, 2:0)
Beograd – SC M.G. Muškatirović.
Suci: Abramović i Mišković (Crna Gora)

Šabac: Filipović, Eraković, Marković, Repanović, Tkač (1), Ilić, Vučinić (1), Gardaešević, Janković, Tonković, Stojanović (2), Velkić (1), Vukadinović, Ćetković (2).

Jadran: Podrug, Burić (3), Marinić-Kragić (2), Bego (1) Z. Butić, Pejković (1), Milardović, Stojanac, Bušelić, Delić (1), Šetka (3), Dužević (1), Čelar, Zović.

Peterci: Šabac 1 (1), Jadran 2 (2).
Igrač više: Šabac 2 od 6, Jadran 3 od 7.

Odlična utakmica Jadrana, uvjerljiva pobjeda, Šabac nije imao šanse doći do pobjede protiv momčadi Mile Smodlake. Jadran je bolje otvorio utakmicu, poveo 4:2, vaterpolisti Šapca izjednačili su na 4:4, ali snage za više od toga nisu imali. Jadran je napravio niz od šest pogodaka, redali su se Dužević, dva puta Burić, Šetka pa dva puta Marinić-Kragić i eto 10:4 za jadranaše.

Do kraja su vaterpolisti splitskog kluba rutinski priveli utakmicu kraju. Za ovakav turnirski sustav bilo je bitno i da Smodlaka u mirnijoj završnici ove bitne utakmice može odmoriti stožerne igrače, jer već subota ujutro u 10.20 sati donosi okršaj protiv Partizana.

Veliki je ovo korak prema plasmanu na Final Four, no tek su dvije utakmice iza Jadrana i treba biti koncentriran i oprezan u izazovima koji predstoje.

Pročitajte više