Jadranu drugo mjesto u Prvenstvu Hrvatske

Jadran je viceprvak Hrvatske. U finalnoj seriji protiv Jug Adriatic osiguranja jadranaši su upisali jednu pobjedu i tri poraza te tako titula opet stanuje u Gružu.

U ovoj četvrtoj utakmici odlični su bili vratari, Marcelić na golu Jadrana i Popadić na Jugovom golu. Bilo je i puno nervoze, promašaja… U samoj završnici Jadran je 35 sekundi prije kraja golom Burića poveo 6:5, no 9 sekundi do isteka vremena izjednačio je Benić.

U ruletu peteraca ovog puta bolji je bio Jug Adriatic osiguranje.

Jug AO – Jadran 6:6 /nakon peteraca 10:9

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 1700. Suci: Dragan Štampalija (Tribunj) i Raffaele Colombo (Como), delegati/supervizori: Milivoj Bebić (Split) i Luko Vuletić (Dubrovnik).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (15 obrana), I. Vukojević, Fatović, Stahor, Joković (1), Papanastasiou, Tomasović (1), Argyropoulos (1), Kržić, Kakaris (2), Benić (1), Žuvela, Jurišić, Burđelez. Trener: Vjeko Kobešćak.

JADRAN SPLIT: Marcelić (11 obrana), Burić (3), Marinić Kragić, Čagalj, Butić, Pejković, Bukić (1), Kharkov (1), Delić, Dodoja, Šetka (1), Duždević, Anić, Radan. Trener: Mile Smodlaka.

Igrač više: Jug AO 13/3, Jadran (ST) 8/3

Peterci: Jug AO 1/1, Jadran (ST)

Četvrtine: 3:2, 0:1, 2:1, 1:2

Odluka na peterce, prva serija: 6:7 Kharkov, 7:7 Benić, druga serija: 7:8 Šetka, 8:8 Joković, treća serija: 8:9 Burić, 9:9 Papanastasiou, četvrta serija: 9:9 Delić (promašaj), 10:9 Žuvela, peta serija: 10:9 Marinić Kragić (promašaj)

Pročitajte više

U Gružu jadranaši danas idu po ‘majstoricu’

Jadran večeras s početkom u 18.30 sati igra četvrtu utakmicu finalne serije Prvenstva Hrvatske u Dubrovniku protiv Jug Adriatic osiguranja. Trenutni je skor 2:1 za jugaše.

Još je u glavama navijača Jadrana treća utakmica finala, tih 0:8 na početku splitske utakmice. Izgledao je to kao scenarij iz noćne more, kao nešto što se ne može i ne smije dogoditi. Ali jest.

Ono što je sada ključno za jadranaše je kada uskoče u bazen u Gružu, u četvrtu utakmicu finalne serije, da očiste glavu. Da igraju tu utakmicu samu za sebe, da se oslobode pritiska i pokušaju osigurati tu petu utakmicu.

– Jug je bio puno bolji u toj trećoj utakmici, ali mi idemo u Gruž pobijediti i izboriti tu petu utakmicu – kazao je Jadranov igrač Zvonimir Butić.

Nimalo dobra vijest za njih je izostanak prvog centra Nikše Dobuda. Tijekom te treće utakmice Dobud je zaradio crveni karton zbog vikanja s klupe.

– Isključio ga je talijanski sudac Severo. Nije znao da je u nas pravilo da crveni karton znači automatsko isključenje i za iduću utakmicu. Pravdao se da u Italiji nije tako, ali sada je gotovo. Mi idemo u Dubrovnik hrabro po tu petu utakmicu – kazao nam je predsjednik Jadrana Albert Pavlović.

Bez Dobuda i s 1:2 u utakmicama, sada se teret favorita svakako seli na stranu dubrovačke momčadi. (SD)

Pročitajte više

Poraz u trećoj finalnoj utakmici

Jadran – Jug Adriatic osiguranje 7:15

(0:5, 2:5, 1:2, 4:3)

Split – Bazen u Poljudu.

Gledatelja: 600.

Suci: Franulović (Hrvatska), Severo (Italija)

Jadran: Marcelić, Burić (1), Marinić-Kragić (2), Čagalj, Z. Butić (1), Pejković, Bukić (2), Harkov, Delić, Dobud (1), Šetka, Dužević, Podrug, Radan.

Jug Adriatic osiguranje: Popadić, Vukojević, Fatović (3), Burđelez, Joković (2), Papanastasiou (2), Tomasović, Argyropoulos (2), Kržić, Kakaris (1), Benić (2), Žuvela (2), Jurišić, Zvono.

Igrač više: Jadran 2 od 9, Jug Adriatic osiguranje 7 od 11

Peterci: Jadran 1 (0), Jug Adriatic osiguranje 2 (2)

Jadran je uvjerljivo poražen u trećoj utakmici finalne serije Prvenstva Hrvatske. Jug je poveo 8:0 i već nakon prve četvrtine imao vodstvo 10:2, povratka nije bilo.

  • Baš ništa nije štimalo. Igrali smo loše u svim segmentima igre. Ne znam, najavljivala se publika, Torcida, možda je to utjecalo, iako smo pričali o tome. Ni u plivačkom dijelu nismo bili dobri, kao da smo se ukočili. Nije to stvar ni iznenađenja niti te famozne M zone u njihovoj obrani. Kad igrač s pet metara sam, nečuvan, ne pogodi, nema tu puno pomoći. No, nećemo se predavati, idemo u Dubrovnik pokušati izjednačiti… – kazao je trener Jadrana Mile Smodlaka.

Četvrta se utakmica igra u utorak u Gružu.

Pročitajte više

Večeras treća utakmica finala Prvenstva Hrvatske

Ostale su još maksimalno tri utakmice u velikoj borbi za prvaka Hrvatske. Jadran i Jug Adriatic osiguranje danas na bazenu u Poljudu igraju treći dvoboj finalne serije s početkom u 18.30 sati. Trenutni je rezultat 1:1.

Prednost domaćeg bazena vraća se u ruke Splićana…

– Haha – odmah se nasmijao Rino Burić, jedan od junaka Jadranove pobjede u drugoj utakmici odigranoj u Gružu.

Nasmijao se jer, eto, ni u prvoj ni u drugoj utakmici do sada nisu pobijedili domaći. Jadran je dobrim dijelom u tom prvom susretu pobijedio sam sebe, a u drugoj utakmici u Dubrovniku bilo je 11:11, da bi boljim izvođenjem peteraca Jadran izjednačio na 1:1 u seriji.

Pročitajte više

Velika pobjeda Jadrana, u finalu je sada skor 1:1, u petak treća u Splitu

Jadran je nakon boljeg izvođenja peteraca u drugoj utakmici finalne serije Prvenstva Hrvatske pobijedio Jug Adriatic osiguranje 16:14 te izjendačio na 1:1. Serija sada seli u Split, Jadran opet ima prednost domaćeg terena, treća utakmica igrat će se u petak.

U dramatičnoj završnici ključna je bila Obrana Ivana Marcelića koji je skinuo peterac Lorenu Fatoviću, a potom je Jerko Marinić-Kragić imao meč loptu i iskooristio je, donio slavlje Jadranu.

Jug je bolje otvorio susret, poveli su 4:1, no potom je Jadran sasvim okrenuo, došao do vodstva 6:4… Vodio je Jadran 7:5, pa čak i 11:9 u zadnjoj četvrtini, 5,48 minuta do kraja. Jugaši su ipak golovima Fatovića i Argyropoulosa izjednačili na 11:11, ali samo da bi izgubili na peterce.

  • – Fizički i psihički je ovo bila teška utakmica, kako nama tako i njima. Jug nam je stvarao probleme s M zonom. Pribrali smo se nakon minusa od 1:4, dobro reagirali i pokazali momčadsku snagu. A peterci su mogli poći i na Jugovu stranu. Bila je drama, ali tako je to u našim utakmicama. Neka gledatelji uživaju kada mi patimo, ha, ha – izjavio je Anđelo Šetka, kapetan Jadrana.

Jug AO – Jadran (S) 14:16

Četvrtine: 4:1, 1:5, 4:3, 2:2 – peterci 3:5

Dubrovnik – Bazen u Gružu. Gledatelja 1100.

Suci: Dragan Štampalija (Tribunj) i Filippo Gomez (Napulj/Italija).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (12 obrana), I. Vukojević, Fatović (2), Burđelez, Joković (2), Papanastasiou (1), Tomasović, Argyropoulos (3), Kržić, Kakaris, Benić (1), Žuvela (1), Jurišić, Zvono. Trener: Vjeko Kobešćak.

JADRAN SPLIT: Marcelić (9 obrana), Burić (4), Marinić Kragić (1), Čagalj (1), Butić, Pejković, Bukić (1), Kharkov, Delić (2), Dobud, Šetka (1), Dužević (1), Anić, Dodoja. Trener: Mile Smodlaka.

Igrač više: Jug AO 15/6, Jadran (S) 5/1

Peterci: Jug AO 1/0, Jadran (S) 1/1

 

Pročitajte više