Radnički – Jadran 11:13
(1:4, 3:4, 4:2, 3:3)
Kragujevac – Utakmica 9. kola Lige prvaka.
Radnički: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković (2), Ćuk (1), Gavrilović, Ukropina (4), Poznanović, Pljevančić, Antić, Lukić (3), Vrlić, Todorovski.
Jadran: Marcelić, Burić (1), Marinić Kragić (4), Čagalj (1), Z. Butić (2), Pejković, Bukić, Zović (1), Tomasović (4), Dobud, Šetka, Dužević, Anić.
Igrač više: Radnički 4 od 17, Jadran 6 od 9
Peterci: Radnički , Jadran
Još jednom je splitski Jadran pokazao dominaciju protiv Radničkog iz Kragujevca. Prije tjedan dana Splićani su ih u svome bazenu “razmontirali” sa 15:3 u Regionalnoj ligi, sada su ih riješili i u Ligi prvaka u Kragujevcu. “Potopili” su ih predsjednik splitskog kotara Lovret Jerko Marinić Kragić i Marin Tomasović, sin omiškog gradonačelnika Ive Tomasovića.
– Sretni smo jer ostajemo u utrci za Final Eight. Cilj je pobijediti Vouliagmenija kući. U odličnom smo ritmu i ovo nam je jako bitna pobjeda – kazao je trener Jadrana Jure Marelja.
Imao je Jadran velikih 9:4, no domaći su se pribrali i stigli u zadnjoj dionici susreta na 8:10. Zaprijetili su i da smanje zaostatak na minus jedan, no nisu uspjeli. A taj neki njihov pokušaj povratka sasvim je osujetio odlični Marin Tomasović zabivši za 11:8, bio je to njegov četvrti gol iz četiri pokušaja.
Pobjeda je to koja Jadrana drži u dobroj poziciji za Finale Eight Lige prvaka. Ako dobiju u idućem kolu u Splitu grčki Vouliagmeni, izjednačit će se s njima koji drže tu četvrtu poziciju, zadnji koja vodi na završni turnir Lige prvaka. Bit će uzbudljivo u Splitu, velika utakmica, po svemu ključna.