Jadran je nakon boljeg izvođenja peteraca u drugoj utakmici finalne serije Prvenstva Hrvatske pobijedio Jug Adriatic osiguranje 16:14 te izjendačio na 1:1. Serija sada seli u Split, Jadran opet ima prednost domaćeg terena, treća utakmica igrat će se u petak.

U dramatičnoj završnici ključna je bila Obrana Ivana Marcelića koji je skinuo peterac Lorenu Fatoviću, a potom je Jerko Marinić-Kragić imao meč loptu i iskooristio je, donio slavlje Jadranu.

Jug je bolje otvorio susret, poveli su 4:1, no potom je Jadran sasvim okrenuo, došao do vodstva 6:4… Vodio je Jadran 7:5, pa čak i 11:9 u zadnjoj četvrtini, 5,48 minuta do kraja. Jugaši su ipak golovima Fatovića i Argyropoulosa izjednačili na 11:11, ali samo da bi izgubili na peterce.

  • – Fizički i psihički je ovo bila teška utakmica, kako nama tako i njima. Jug nam je stvarao probleme s M zonom. Pribrali smo se nakon minusa od 1:4, dobro reagirali i pokazali momčadsku snagu. A peterci su mogli poći i na Jugovu stranu. Bila je drama, ali tako je to u našim utakmicama. Neka gledatelji uživaju kada mi patimo, ha, ha – izjavio je Anđelo Šetka, kapetan Jadrana.

Jug AO – Jadran (S) 14:16

Četvrtine: 4:1, 1:5, 4:3, 2:2 – peterci 3:5

Dubrovnik – Bazen u Gružu. Gledatelja 1100.

Suci: Dragan Štampalija (Tribunj) i Filippo Gomez (Napulj/Italija).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (12 obrana), I. Vukojević, Fatović (2), Burđelez, Joković (2), Papanastasiou (1), Tomasović, Argyropoulos (3), Kržić, Kakaris, Benić (1), Žuvela (1), Jurišić, Zvono. Trener: Vjeko Kobešćak.

JADRAN SPLIT: Marcelić (9 obrana), Burić (4), Marinić Kragić (1), Čagalj (1), Butić, Pejković, Bukić (1), Kharkov, Delić (2), Dobud, Šetka (1), Dužević (1), Anić, Dodoja. Trener: Mile Smodlaka.

Igrač više: Jug AO 15/6, Jadran (S) 5/1

Peterci: Jug AO 1/0, Jadran (S) 1/1