Hrvatska seniorska vaterpolska vrsta ulazi u posljednju etapu priprema za skorašnji FINA kup u Berlinu (11-16. rujna). Nakon desetak dana priprema u Rijeci, od 23. kolovoza (jedan dio i s Njemačkom), od 4. do 7. rujna hrvatski će vaterpolisti boraviti u Beogradu. Ondje će trenirati zajedno s momčadi Srbije, a za te je pripreme izbornik Ivica Tucak odredio 15-icu igrača – vratare Marko Bijač (Pro Recco) i Ivan Marcelić (Mladost); braniče Andro Bušlje (Olympiacos), Ivan Buljubašić (Mladost), Marko Macan (Jug CO) i Hrvoje Benić (Jug CO); centre Luka Lončar (Jug CO) i Josip Vrlić (Barceloneta); te vanjske igrače Xavi Garcia (Jug CO), Andrija Bašić (Vouliagmeni), Lovre Miloš (Mladost), Loren Fatović (Jug CO), Anđelo Šetka (Jadran), Ante Vukičević (Marseille) i Franko Lazić (Mladost).

Relativno novije ime, iako se nalazi od ranije na širem popisu je mladostaš Franko Lazić (20), velika nada zagrebačkog kluba, ali i hrvatskog vaterpola. Veseli dakako i povratak izvsnog braniča Juga CO Hrvoja Benića koji se oporavio od ozljede ramena.
Nakon priprema u Beogradu, reprezentativci će se vratiti u Zagreb iz kojeg će onda otputovati na završnu akciju ovog ljeta, u Berlin.