Vaterpolisti Jadrana iz Splita u subotu s početkom u 19 sati u Zadru igraju prvu utakmicu zadnjeg kruga kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Jadrana Carine iz Herceg Novoga. Uzvrat je u Crnoj Gori u srijedu, a u Zadru se igra jer bazen u Poljudu nije spreman, još traju radovi u sklopu energetske obnove cijelog kompleksa.

Nakon dugog puta u Francusku, na drugi krug kvalifikacija u Aix-en-Provence, sada jadranaše čekaju nova putovanja, putuju čak i na domaću utakmicu.

  • Bilo je malo teško i dugo putovati u Francusku autobusom, Makarska, Francuska, sad Zadar, malo je čudno biti u tim okolnostima, ali pripremamo se kao da igramo doma, na te stvari ne možemo utjecati pa niti ne brinemo – rekao nam je kapetan Jadrana Anđelo Šetka.

U Franuskoj je ključna utakmica bila protiv domaćina Pays d’Aixa koju ste dobili u završnici 12:11.

  • Pokauzalo se da smo psihički stabilni i karakterni i kad se gubilo. Znali smo svoj put i isplatilo se. Dobili smo šansu kvalificirati se u Ligu prvaka i nadam se da ćemo uz zajedničke snage uspjeti.

Protivnik je opasan, jak?

  • Stvarno su kvalitetna momčad, stabilni su dugi niz godina, izbacuju stalno mlade igrače, niz godina su prvaci, lani su oni uspjeli ući u Ligu prvaka, sad će valjda drugi Jadran.

Jadran će proslaviti i stoti rođendan 2020. godine, bilo bi lijepo na tom putu, prije rođendana, već u ovoj sezoni ući u elitno europsko natjecanje?

  • Bio bi lijepo da stoti rođendan bude slavljenički, no fokusiramo se isključivo na utakmicu u Zadru. Bilo bi lijepo vratiti u Split Ligu prvaka, no te stvari trebamo zaboraviti, a utakmicu odigrati kao svaku drugu, koncentrirati se na ono u bazenu. O povijesti ćemo kasnije.

Što će odlučiti?

  • Mislim da će svaki blok, svaka obrana biti bitna, da će odlučiti nijanse, nadam se da će ići na našu stranu.

Hoćete li u Zadru imati podršku s tribina?

  • Zadar je poznat kao sportski grad, igrali smo već tamo i final four Kupa Hrvatske. Pozivam ljubitelje sporta, vatepola, košarke, bilo čega, da nas podrže, puno će nam značiti – zaključio je Šetka.